Zranění stála Newcastle setrvání v Evropě. Doplatili jsme na šířku kádru, uvedl trenér Howe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zranění stála Newcastle setrvání v Evropě. Doplatili jsme na šířku kádru, uvedl trenér Howe

Newcastle v Lize mistrů skončil.
Newcastle v Lize mistrů skončil.Profimedia
Návrat na mezinárodní scénu Newcastlu zhořkl. Severoanglický celek před posledním hracím dnem Ligy mistrů mohl myslet na postup do osmifinále, nakonec ale přišel i o třetí místo ve skupině a s pohárovou Evropou se rozloučil. Manažer Eddie Howe si po osudové prohře 1:2 s AC Milán postěžoval, že nemá dostatečně široký kádr na to, aby byl konkurenceschopný v Evropě i anglické Premier League.

Návrat Newcastlu do elitní evropské klubové soutěže po dvaceti letech začal skvěle. Magpies doma porazili Paris Saint-Germain 4:1 a venku remizovali s AC Milán 0:0. Poté však anglickému týmu spadl řetěz. V posledních čtyřech zápasech v obtížné skupině F vybojoval jediný bod a to na postup nestačilo.

Na výsledcích výběru trenéra Howea se podepsal náročný program, který několik hráčů odneslo zraněním. V klíčovém duelu proti milánskému celku Newcastlu chybělo devět hráčů. "Bohužel jsme nemohli využít několik hráčů, kteří by se nám v náročném programu hodili. Do posledních zápasů nastupujeme ve velmi omezeném složení a bohužel se to odráží i na výsledcích," posteskl si Howe. 

Anglický trenér kvůli personální krizi v posledních pěti zápasech vždy sáhl ke stejné základní sestavě a v závěru duelu proti AC se únava spojená s enormním vytížením na výkonu Magpies negativně podepsala. Po hodině hry museli řiště opustit unavení tahouni Kieran TrippierAnthonym Gordonem a oslabená sestava v 84. minutě obdržela od střídajícího Samuela Chukwuezeho gól na 1:2.  

"Hráči jsou v obrovské zátěži a já jsem pyšný na to, jakým způsobem tento zápas odehráli. Nechali jsme na hřišti všechno. Myslím, že není čeho litovat. Samozřejmě se z průběhu zápasu poučíme a vše vstřebáme, abychom to přenesli do naší formy v Premier League," řekl Howe, jehož tým na ligové scéně prohrál dvakrát za sebou a propadl se na sedmé místo. 

Newcastle v Premier League ztrácí 11 bodů na vedoucí Liverpool a sedm bodů na Manchester City, který drží poslední pozici zajišťující postup do Ligy mistrů. "V poslední době bohužel doplácíme na šířku kádru. Je to frustrující. Budeme s tím muset něco udělat," prozradil manažer Newcastlu, jehož tým již v sobotu čeká duel s Fulhamem. 

Tabulka Premier League