United zažívají nejhorší start do sezony od roku 1930. Zvrátíme to, burcuje Ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

United zažívají nejhorší start do sezony od roku 1930. Zvrátíme to, burcuje Ten Hag

United zažívají nejhorší start do sezony od roku 1930. Zvrátíme to, burcuje Ten Hag
United zažívají nejhorší start do sezony od roku 1930. Zvrátíme to, burcuje Ten HagAFP
Trenér Manchesteru United Erik ten Hag zkritizoval své svěřence po sobotní ostudné porážce 1:2 v Nottinghamu, která stvrdila nejhorší start Rudých ďáblů do sezony od roku 1930. Nizozemskému kouči byl trnem v oku zejména první poločas, ve kterém se hráči United zmohli na jedinou střelu. I tak je přesvědčen, že tým se z vleklé krize dostane.

Nottingham – Manchester Utd 2:1

Po přestávce se situace pro Manchester ještě zhoršila, když Nicolas Dominguez poslal Forest do vedení. Marcus Rashford sice vyrovnal svým teprve třetím podzimním ligovým gólem, ale Morgan Gibbs-White uštědřil brankou v 82. minutě United čtvrtou porážku z posledních šesti zápasů napříč soutěžemi.

"Prohra byla zbytečná. Zadělali jsme na ni v prvním poločase, kdy jsme nebyli dostatečně energičtí a nevytvořili jsme si žádné nebezpečné situace. Víme, že takovéto výsledky jsou pod našimi standardy. Hráči s nimi nejsou spokojeni, musíme se zlepšit," soukal ze sebe zklamaný Ten Hag.

Rudí ďáblové, kteří v Premier League aktuálně ztrácejí devět bodů na první čtyřku, prohráli devět z úvodních 20 ligových zápasů, což se jim stalo poprvé od ročníku 1989/90. Napříč soutěžemi zaznamenali od srpna už 14 porážek, víc jich touto dobou měli naposledy v sezoně 1930/31.

Rok 2023 zakončili 21. prohrou, což je číslo, které ve své slavné historii překonali jen třikrát. Při dotazu na důvody katastrofální formy United hovořil ten Hag zejména o zraněních, která ho v různých fázích sezony připravila o několik klíčových hráčů. Naposledy nebyl k dispozici střelec vítezné branky proti Aston Ville Rasmus Höjlund

"Zase jsme museli udělat několik nucených změn, což odpovídá na otázku, proč jsou naše výkony tak nekonzistentní. Vždyť jsme vystřídali už devět různých stoperských dvojic. Ale vím, že fanoušci tohle slyšet nechtějí, chtějí vidět, jak vyhráváme. V lednu se nám vrátí spousta hráčů, pak by mohla úroveň naší hry stoupnout," prohlásil trenér.

Po první první porážce Manchesteru United s Nottinghamem od roku 1994 se židle pod Ten Hagem rozkývala ještě o poznání víc. Bývalý šéf Ajaxu je však i nadále přesvědčen, že kritickou situaci dokáže zvrátit. "Stane se to, o tom není pochyb."

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport