Inter vybojoval remízu s Juventusem a drží si od něj odstup v čele. Dybala zářil za AS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter vybojoval remízu s Juventusem a drží si od něj odstup v čele. Dybala zářil za AS

Aktualizováno
Inter se drží na prvním místě.
Inter se drží na prvním místě.Profimedia
Nejstarší trenér Serie A Claudio Ranieri (72) a nejmladší kouč Raffaele Palladino (39) uhráli ve vzájemném střetu svých celků výsledek 1:1. Přestřelku s Empoli ovládlo Sassuolo, gólem v závěru vyhrálo 4:3. Až v nastavení rozhodlo také Frosinone o své výhře 2:1 nad Janovem. Domácího favorita římské AS dovedl k úspěchu v zápase s Udinese především vynikající výkon Paula Dybaly (30), jenž na první zásah přihrál Gianlucovi Mancinimu (27) a v závěru sám rozhodl. Prestižní souboj Juventusu s Interem vítěze nenašel.

Cagliari – Monza 1:1

Cagliari remizovalo ve 13. kole Serie A s ve formě hrající Monzou 1:1. V 10. minutě sice otevřeli skóre Rossoblu, jenže po změně stran vyrovnal premiérovým zásahem mezi italskou elitou Mirko Marič. Střet nejstaršího trenéra nejvyšší soutěže na Apeniském poloostrově Claudia Ranieriho s tím vůbec nejmladším 39letým Raffaelem Palladinem vítěze nepoznal. Jakub Jankto začal zápas na lavičce a na hřiště se podíval v 73. minutě.

Empoli – Sassuolo 3:4

Sassuolo si ve 13. kole Serie A odvezlo ze stadionu Empoli tři body za výhru 4:3. Po dramatické první půli ozdobené hned čtyřmi přesnými zásahy odcházeli hráči do šaten za nerozhodného stavu. Po přestávce se obraz hry změnil a další střelecký zápis přišel až v 66. minutě po úspěšné penaltě Domenica Berardiho. Domácí se v závěru zmohli na vyrovnání, ikona Neroverdi ovšem svým druhým gólem duel rozhodla povedeným volejem v nastavení.

Frosinone – Janov 2:1

Fotbalisté Frosinone zvítězili ve 13. kole Serie A nad Janovem 2:1 a navíc poprvé v historii nejvyšší italské soutěže pošesté v řadě na vlastní půdě neprohráli. V průběhu první půle se prosadily oba celky a ačkoliv to dlouho vypadalo, že po změně stran branka nepadne, obrovskou euforii v táboře Giallazzurri vyvolal v závěru nastaveného času teprve 21letý obránce Ilario Monterisi.

AS Řím – Udinese 3:1

Jak již je u celků Josého Mourinha zvykem, při každém pádu v pokutovém území dochází k obležení rozhodčího. V 15. minutě byl sestřelen k zemi Dybala a v tomto případě by se dalo o penaltě uvažovat, píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá. Ve 20. minutě Udinese inkasovalo. Giallorossi využili standardní situace a Mancini hlavou z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě po nadýchaném centru Dybaly.

Po změně stran se Capitolini zavřeli do obrany a chtěli hrát pouze na protiútoky. Zvrat přišel v 57. minutě, kdy je zbytečná ztráta na polovině hřiště stála nejvyšší možnou cenu. Le Zebrette vyběhli do rychlého kontru a na zadní tyči číhající Florian Thauvin srovnal stav duelu.

V 81. minutě se však příznivci domácích přece jen dočkali rozhodující trefy. Lukaku skvěle uvolnil Dybalu, který se v situaci jeden na jednoho nemýlil a vstřelil proti Udinese již 11. ligový zásah v kariéře. Kosmetickou úpravu výsledku přidal Stephan El Shaarawy pohledným obstřelem těsně před trojnásobným hvizdem hlavního sudího.

Juventus – Inter 1:1

Na Apeninském poloostrově měli jasně nejlepší formu Juventus s Interem. První dva týmy soutěže si to spolu také rozdaly o vedoucí příčku, na níž před duelem figuroval milánský celek. Nerazzurri disponovali nejlepším útokem i obranou Serie A a jeli do Turína v roli favorita. Domácí ovšem mohlo posilovat vědomí, že Inter na jejich hřišti zvítězil z posledních 13 vzájemných utkání pouze jednou.

První šance zápasu přišla v 15. minutě a vytvořili si ji hráči Juve. Po dlouhém autovém vhazování se balon odrazil ve vápně k Chiesovi, ten ale tíhu okamžiku nezvládl a z dobré pozice přestřelil. Změna skóre tak přišla až o 12 minut později. Lví podíl na tom měl Chiesa, který se prezentoval povedeným průnikem na levé straně hřiště, odkud si míč navedl do vápna. Tam jej následně předal Vlahovičovi, jenž přízemní ranou k pravé tyči poslal Juventus do vedení. Inter však dokázal brzy odpovědět, když po přihrávce uprchnuvšího Marcuse Thurama vyrovnal klinicky přesný Martínez.

Zkraje druhé půle zajímavějších momentů ubylo. Největší rozruch na stadionu v Turíně tak vzbudil emocionální výlev Vlahoviče směrem k pomeznímu rozhodčímu, jenž u lajny nevyhodnotil zákrok na srbského kanonýra jako faul. Pískot následně vzbudil i každý dotyk s míčem v podání Juana Cuadrada, který do Interu zamířil po osmi letech strávených v dresu Bianconeri. Pohledné akce se ke konci duelu naprosto vytratily, neboť hra byla kouskována řadou nedovolených zákroků z obou stran.

Zápas tak skončil remízou a Nerazzurri se udrželi v čele tabulky. V dalším kole čeká Juventus 1. prosince zápas s Monzou, Inter se o dva dny později utká s Neapolí.

Tabulka Serie A