Frýdek-Místek v Chance lize dvakrát srovnal a nakonec otočil slezské derby s Porubou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Frýdek-Místek v Chance lize dvakrát srovnal a nakonec otočil slezské derby s Porubou
Radující se hokejisté Frýdku-Místku.
Radující se hokejisté Frýdku-Místku.Profimedia
Špatný den pro dva týmy v čele hokejové Chance ligy. Poruba v utkání 24. kola na domácím ledě s Frýdkem-Místkem dvakrát vedla, nakonec ale kouše trpkou poražku 3:4 v prodloužení. Prohrál i druhý celek tabulky Třebíč, po dvou gólech Vsetína z první třetiny už pouze na 1:2 snižoval Matěj Psota (28). To třetí Přerov veze plný počet bodů z pelhřimovského útočiště Jihlavy, kde zvítězil 2:1. Další tři utkání musely rozhodnout nájezdy, Zlín ztratil doma vedení a následně podlehl posledním Pardubicím B 2:3.

Poruba – Frýdek-Místek 3:4pp

Poruba doma po osmi výhrách za sebou neuspěla teprve podruhé v sezoně. Do utkání vykročila dobře a na přelomu 7. a 8. minuty během 37 sekund získala dvoubrankový náskok. Skóre otevřel desátou trefou v sezoně Kanaďan Aaron Berisha a vzápětí zvýšil Vojtěch Střondala.

Frýdek-Místek v 25. minutě během 39 sekund vyrovnal díky brankám Adama Zemana a Michala Hoťka. Ostravanům vrátil vedení 91 sekund před koncem druhé třetiny v přesilové hře Jakub Šlahař. V 54. minutě v početní výhodě vynutil nastavení Alan Lyszczarczyk a po 17 sekundách nastavení se postaral o pátou výhru Frýdku-Místku venku za sebou Vlastimil Dostálek.

Přehled zápasu Poruba – Frýdek-Místek

Jihlava – Přerov 1:2

Vítěz minulého ročníku první ligy Jihlava potvrdila, že se jí v azylu v Pelhřimově nedaří, a prohrála tam už posedmé za sebou. Celkově tam vyhrála z devíti utkání jen jednou. Lepší bilanci má v Jindřichově Hradci, kde sehrála čtyři zápasy a tři vyhrála. Pro Duklu to byla třetí prohra bez bodového zisku za sebou a klesla na 9. místo.

Přerov si připsal třetí vítězství z posledních čtyř zápasů. V čase 4:44 se dostal do vedení díky Filipu Dvořákovi. Ve 28. minutě sice vyrovnal Otakar Šik, ale po 23 sekundách třetí třetiny rozhodl v přesilové hře Jan Svoboda. Zubři předstihli Litoměřice, které měly duel v Sokolově odložený kvůli velkém marodce v týmu domácího Baníku.

Přehled zápasu Jihlava – Přerov

Prostějov – Slavia 3:4psn

Předposlední pražská Slavia posílená o lotyšského útočníka Edgarse Kuldu z dánského Esbjergu vyhrála v Prostějově 4:3 po nájezdech a zabrala po čtyřech prohrách za sebou. Pražané ve druhé třetině otočili stav na 3:1, ale pak dvakrát inkasovali v oslabení tří proti pěti. V rozstřelu se prosadili jen hostující Lukáš Žejdl a Vladimír Růžička.

Přehled zápasu Prostějov – Slavia Praha

Šumperk – Kolín 3:2psn

Třetí výhru za sebou oslavil Šumperk, který doma zdolal Kolín 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom v osmé sérii Patrik Kadeřávek. Za hostující Kozly dvakrát skóroval v přesilovkách Kryštof Ouřada, který vynutil prodloužení šest sekund před koncem.

Přehled zápasu Šumperk – Kolín

Vsetín – Třebíč 2:1

Třebíč nenavázala na šňůru tří výher a prohrála teprve podruhé z uplynulých osmi utkání. Na ledě Vsetína měla už v 5. minutě dvoubrankové manko po gólech Adama Hořanského a Jana Štefky. V čase 48:21 dal hostům naději Martin Dočekal, ale Valaši po dvou domácích duelech bez bodu za sebou už další ztrátu nedopustili.

Přehled zápasu Vsetín – Třebíč

Zlín – Pardubice B

Zlín si po sestupu z extraligy připsal ve 12. domácím utkání v prvoligové sezoně šestou porážku. Berani po 110 sekundách prohrávali po přesilovkově trefě Michala Pochobradského, ale v 15. minutě smazal ztrátu Dominik Luža a 17 sekund před koncem druhé třetiny využil početní výhodu Jan Bartko. V čase 57:38 v přesilovce vyrovnal Tomáš Kaut a první výhru po pěti prohrách za sebou zajistil pro záložní tým Dynama v nájezdech Martin Belluš.

Přehled zápasu Zlín – Pardubice B