Házenkářka Jeřábková v létě změní působiště, nově bude hájit dres dánského Ikastu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Házenkářka Jeřábková v létě změní působiště, nově bude hájit dres dánského Ikastu

Házenkářka Jeřábková se v létě přesune z Norska do Dánska.
Házenkářka Jeřábková se v létě přesune z Norska do Dánska.Profimedia
Markéta Jeřábková (26) příští rok v létě posílí dánský Ikast, s kterým podepsala smlouvu na tři roky. Klub to oznámil na svém webu. Házenkářská reprezentantka obléká druhou sezonu dres norského Kristiansandu, s kterým v červnu vyhrála Ligu mistryň a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou finálového turnaje.

Ikastu, který vede dánskou ligu, má Jeřábková pomoct k naplnění vysokých ambicí. Dvojnásobný semifinalista Ligy mistryň z let 2003 a 2014 chce zpět do elitní soutěže.

"Bude to zajímavé. Bylo fajn vidět arénu a všechny lidi kolem klubu, nemůžu se dočkat, až přijdu," uvedla Jeřábková po prohlídce svého budoucího působiště. "IBF Arena vypadá skvěle a těším se, až si tu zahraju před plným hledištěm. Z klubu mám výborný dojem a těším se, že mu pomůžu vyhrávat. To bude můj cíl," dodala.

S Kristiansandem vévodí norské lize a v Lize mistryň jsou Vipers po devíti zápasech na druhém místě ve skupině A. "Patří k nejdůležitějším hráčkám týmu, je to skvělá střelkyně a hraje důležitou roli i v obraně. Jsem přesvědčený, že nám pomůže se posunout na hřišti i mimo něj," řekl ředitel Ikastu Daniel Grönhöj.

Jeřábková už má za sebou angažmá v německém týmu Thüringer HC a maďarském Érdu. Předtím hrála v česko-slovenské interlize za Most.