Do semifinále prvoligového play off vkročily vítězně Vsetín a Litoměřice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Do semifinále prvoligového play off vkročily vítězně Vsetín a Litoměřice
Litoměřičtí si doma poradili se Zlínem 2:0.
Litoměřičtí si doma poradili se Zlínem 2:0.Profimedia
Loňský finalista a druhý tým základní části Vsetín i čtvrté Litoměřice využily na úvod semifinále první hokejové ligy výhodu domácího prostředí. Valaši porazili Jihlavu 5:3, přestože Dukla dokázala vyrovnat z 0:3 na 3:3. Litoměřice zdolaly obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín 2:0 díky brankám v závěrečné třetině. Druhé duely sérií na čtyři vítězství se hrají na stejných místech ve středu.

Vsetín –⁠⁠⁠⁠⁠ Jihlava 5:3

Vsetín, který loni vyřadil Jihlavu ve čtvrtfinále po výhře 3:0 na zápasy, protáhl svou vítěznou sérii proti Dukle už na osm utkání. Valaši otevřeli skóre v polovině úvodní části, kdy po bekhendové přihrávce Šimona Jenáčka zamířil do odkryté branky Vít Jonák. Vteřinu před první pauzou skóroval znovu. Při přesilové hře při vyloučení Tomáše Havránka zpracoval puk před brankovištěm po nahození Jakuba Tepera a opět překonal Adama Berana.

Ve 27. minutě získal domácím už tříbrankový náskok Erik Hrňa střelou z pozice mezi kruhy přes obránce. Za 77 sekund se poprvé prosadila i Dukla díky Marcelu Štefančíkovi, jenž proměnil přihrávku Tomáše Harkabuse. Ve 33. minutě skóroval po průniku po pravé straně opět Slovák Štefančík a dostal Jihlavu na kontakt.

Po 84 sekundách třetí třetiny vyrovnal Šimon Jelínek tečí střely Fabiena Kočího. Ve 48. minutě ale vrátil domácím při vyloučení Matouše Menšíka vedení Teper. Výhru pojistil 148 sekund před koncem při power play do prázdné branky Jonák a dovršil hattrick.

Litoměřice –⁠⁠⁠⁠⁠ Zlín 2:0

Litoměřice nad Zlínem vyhrály všechny vzájemné zápasy v této sezoně a navázaly na to i v semifinále. Bezbrankový stav trval téměř do poloviny závěrečné třetiny. Nezměnil jej ani v čase 38:24 z trestného střílení Fin Markus Korkiakoski, který hostujícího Daniela Hufa nepřekonal a faul Denise Kindla na Ondřeje Hrabíka nepotrestal.

Ve 49. minutě se domácí Stadion už radoval. Střelu Jakuba Tůmy tečoval mimo dosah zlínského gólmana Petr Ton. V čase 52:44 uzavřel skóre bekhendovým blafákem Filip Kuťák. Gólman Oldřich Cichoň udržel díky 41 úspěšným zákrokům poprvé v letošním play off a podruhé v sezoně čisté konto.

Výsledky play off Chance ligy