Poruba ve čtvrtfinálové sérii s Jihlavou srovnala krok, Vsetín a Zlín jsou bod od postupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba ve čtvrtfinálové sérii s Jihlavou srovnala krok, Vsetín a Zlín jsou bod od postupu
Poruba doma přehrála Jihlavu 6:3 a v sérii s ní srovnala krok.
Poruba doma přehrála Jihlavu 6:3 a v sérii s ní srovnala krok.Profimedia
Suverénní vládce základní části první ligy Poruba porazil ve druhém utkání čtvrtfinále doma Jihlavu 6:3 a vyrovnal stav série hrané na tři vítězné zápasy na 1:1. Postupový mečbol mají druhý Vsetín a obhájce triumfu v soutěži Zlín. Vsetín uhrál druhý bod před vlastním publikem po vítězství nad Přerovem 2:1 v prodloužení a Zlín po výhře v Prostějově 3:2 v prodloužení. Třebíč vyhrála v Litoměřicích 4:1 a srovnala krok. Třetí zápasy se hrají ve středu a přesouvají se na led hůře umístěných celků.

Poruba – Jihlava 6:3

Poruba v sobotu při vstupu do play off podlehla Dukle 2:3 a už po 92 sekundách druhého duelu prohrávala po přesilovkové trefě Tomáše Havránka. V osmé minutě ale vyrovnal Ondrej Šedivý a v polovině úvodní části otočil stav Tomáš Šoustal. Po 66 sekundách třetí třetiny odpověděl Tomáš Harkabus.

V 51. minutě vrátil domácím náskok Lotyš Frenks Razgals, za 92 sekund v početní výhodě smazal ztrátu opět Harkabus, ale v čase 55:07 také v přesilovce znovu Razgals zařídil vítězný gól. Výsledek ještě pojistili Kanaďan Justin Lemcke také v početní převaze a Vít Christov.

Litoměřice – Třebíč 1:4

Třebíč po úvodní prohře 1:3 už po po první třetině druhého klání vedla v Litoměřicích 2:0. V polovině úvodní části se radovala Horácká Slavia poprvé díky Matěji Psotovi a 47 sekund před první pauzou zvýšil obránce Antonín Bořuta. Ve 44. minutě upravil v přesilové hře Ladislav Bittner na 3:0. Hned za 21 sekund sice zkorigoval stav Petr Ton, ale 17 sekund před koncem při power play ještě poslal puk do prázdné branky Michal Vodný.

Prostějov – Zlín 2:3p

Zlín loni ze šestého místa dokráčel až k triumfu v první lize a v návratu do extraligy mu zabránilo až v baráži Kladno, teď má opět nakročeno k tomu, aby ze stejné pozice vylepšil méně podařenou dlouhodobou část v play off. V sobotu vykročil výhrou 5:3, ale v druhém duelu od 10. minuty prohrával po brance Zdeňka Doležala.

V 17. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Vojtěch Riedl a v 32. minutě otočil stav Jakub Šlahař. Za 50 sekund ale vynutil nastavení Jiří Fronk a po 57 sekundách prodloužení zařídil radost hostů Fin Mikko Salmio.

Vsetín – Přerov 2:1p

Loňský finalista Vsetín po sobotní jednoznačné výhře 8:0 svedl o další úspěch tuhý boj. Sice už po 107 sekundách vedl díky brance Romana Vaňa, ale v 35. minutě odpověděl David Dobša. V čase 63:59 rozuzlil utkání v přesilové hře při vyloučení Tomáše Doležala Lotyš Daniel Berzinš.

Výsledky play off Chance ligy