Poruba dál táhne sérii neporazitelnosti, zabral i Přerov. Slavia stoupá vzhůru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba dál táhne sérii neporazitelnosti, zabral i Přerov. Slavia stoupá vzhůru
Poruba má na čele tabulky náskok 17 bodů.
Poruba má na čele tabulky náskok 17 bodů.hcporuba.cz
Hokejisté Poruby vyhráli ve 24. kole první ligy v Sokolově 3:1 a natáhli svou vítěznou sérii už na 12 utkání. V čele tabulky mají náskok 17 bodů před nově druhým Vsetínem, který zvítězil po obratu ve Znojmě 4:3 v prodloužení. Na třetí místo klesly Litoměřice, jejichž duel v Kolíně byl ve čtvrtek odložen na 8. února kvůli rozsáhlé marodce v týmu Kozlů.

Jihlava – Přerov 1:3

Po šesti porážkách zabral Přerov, který vyhrál v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 3:1. Dukla ztratila šestý z posledních osmi zápasů. Jednu trefu si z přesilovky připsal i nejproduktivnější hráč hostů David Březina, jenž má na kontě už osm branek a čtyři asistence.

Frýdek-Místek – Slavia 2:3p

I druhý zápas pod novým trenérem Aleše Totterem zvládla pražská Slavia, která zvítězila na ledě posledního Frýdku-Místku 3:2 v prodloužení. Unikla mu na rozdíl čtyř bodů a posunula se z 13. na 12. místo o skóre před Znojmo. Slavia dvakrát vedla, ale 119 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal v přesilovce umocněné power play Vladimír Svačina. Po 96 sekundách nastavení rozhodl Jiří Průžek.

Prostějov – Třebíč 1:3

Třebíč uspěla v Prostějově 3:1 a zvítězila potřetí z posledních čtyř utkání. Jestřábi po sérii tří výher podruhé za sebou nebodovali. Horáckou Slavii dostal do vedení svou premiérovou brankou v 50. prvoligovém utkání David Michalčuk. Ještě v první části sice vyrovnal v přesilové hře Matouš Venkrbec, ale hostům vrátil vedení ve 27. minutě také v početní výhodě Martin Dočekal a 32 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky David Michálek.

Sokolov – Poruba 1:3

Poruba nezná přemožitele od 14. října, kdy padla v Prostějově 0:3. V Sokolově získala mezi 14. a 17. minutou dvoubrankový náskok díky Ondreji Šedivému a Petru Mrázkovi. V čase 34:38 sice snížil Daniel Vrdlovec, ale po 65 sekundách závěrečného dějství se v přesilové hře prosadil opět Šedivý, který se se 16 góly osamostatnil v čele tabulky střelců. Baník ztratil čtvrtý z uplynulých pěti duelů.

Zlín – Pardubice B 0:3

Zlín pod dočasným trenérem Jan Srdínkem po úvodní výhře v derby se Vsetínem 5:4 neuspěl podruhé za sebou a prohrál doma s Pardubicemi B 0:3. Berani si připsali čtvrtou porážku z posledních šesti duelů. Bezbrankový stav prolomil až v čase 54:40 Lukáš Žálčík a výsledek potvrdili při power play domácích Ondřej Rohlík a Daniel Rákos do prázdné branky. Gólman Milan Klouček udržel ve druhém duelu v první lize v sezoně poprvé čisté konto.

Znojmo – Vsetín 3:4p

Vsetín zabral po dvou zápasech bez bodu a připsal si teprve třetí výhru z posledních sedmi zápasů. Na hřišti znojemského nováčka, který předtím třikrát doma uspěl, musel otáčet stav z 1:3. Na gól Marka Berky odpověděl v 27. minutě také v početní výhodě Jan Kern.

Domácím vrátil náskok Tomáš Svoboda a 25 sekund před koncem druhé části zvýšil v přesilovce Pavel Jenyš. Ve třetí třetině smazali ztrátu Tomáš Jandus a v další početní výhodě Pavel Klhůfek. V čase 64:22 dokonal obrat Luboš Rob.

Tabulka Chance ligy