Poruba prohrála v Prostějově 0:3 a poprvé v sezoně v Chance lize nebodovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poruba prohrála v Prostějově 0:3 a poprvé v sezoně v Chance lize nebodovala

Prostějov obral Porubu o body.
Prostějov obral Porubu o body.facebook.com/lhkjestrabi
Hokejisté vedoucí Poruby podlehli ve 12. kole Chance ligy domácímu Prostějovu 0:3, poprvé v sezoně vyšli naprázdno a podruhé prohráli. Druhý Vsetín, který vyhrál v Kolíně 3:2, se na Ostravany bodově dotáhl. Vítěz druhé nejvyšší soutěže z minulé sezony Zlín doma prohrál s Přerovem 3:4 v prodloužení, připsal si třetí porážku z posledních čtyř zápasů a zůstává osmý.

Frýdek-Místek – Litoměřice 3:5

Podeváté za sebou nebodoval poslední Frýdek-Místek, který doma prohrál s Litoměřicemi 3:5. Pod čtvrté vítězství Stadionu za sebou se podepsal gólem a asistencí Fin Markus Korkiakoski.

Kolín – Vsetín 2:3

V Kolíně padaly branky až v prostřední části. Jako první se radovali v 27. minutě domácí Kozlové po brance Matěje Chalupy. V polovině druhé třetiny vyrovnal dánský obránce Mads Larsen, který ve druhém utkání v soutěži poprvé skóroval. Kolínu vrátil vedení 59 sekund před druhou přestávkou Petr Moravec. Ve 44. minutě ale smazal ztrátu Jan Kern a v čase zařídil čtvrtou výhru Vsetína za sebou 46:35 Erik Hrňa.

Prostějov – Poruba 3:0

Prostějov zareagoval na středeční prohru v Třebíči 0:3 a potvrdil formu šestou výhrou z posledních sedmi utkání. Bezbrankový stav prolomil v čase 23:38 v přesilové hře Jiří Fronk a v 37. minutě přidal druhý gól Jestřábů Tomáš Jiránek. Po 60 sekundách závěrečné části pojistil náskok Jan Slanina. Brankář Jaroslav Pavelka si díky 27 úspěšným zákrokům připsal první čisté konto v sezoně. Poruba přerušila sérii čtyř výher.

Sokolov – Jihlava 1:3

Dosud třetí Sokolov podlehl doma Jihlavě 1:3 a klesl na sedmé místo. Baník nebodoval podruhé za sebou a prohrál třetí z posledních čtyř duelů. Dukla, která teprve podruhé v sezoně zvítězila dvakrát za sebou, se ujala vedení v polovině úvodní části díky Matouši Menšíkovi. Ve druhé části zvýšili obránci Filip Dundáček s Fabienem Kočím. Baník se prosadil 42 sekund před druhou pauzou, kdy skóroval zadák Dalimil Mikyska.

Třebíč – Slavia 3:4sn

Po sérii čtyř porážek uspěla podruhé za sebou pražská Slavia, která zvítězila v Třebíči 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom jediný úspěšný exekutor v rozstřelu Lotyš Edgars Kulda.

Zlín – Přerov 3:4p

Zlín s Přerovem prohrával od 24. minuty po trefě Daniela Indráka, ale ještě v prostředním dějství stav otočil. V jeho polovině vyrovnal Tomáš Pospíšil a v 36. minutě poslal Berany do vedení Fin Mikko Salmio. Další góly přinesl až dramatický závěr. V čase 58:01 v přesilovce vyrovnal Jiří Krisl. Za 40 sekund sice vrátil Zlínu náskok Jan Süss, ale tři sekundy před koncem běžné hrací doby vynutil nastavení druhým gólem v utkání Indrák. Po 26 sekundách prodloužení dokonal obrat David Březina.

Znojmo – Pardubice B 1:2p

Třetí porážku za sebou a z toho druhou v nastavení musel strávit Znojmo. Nováček doma podlehl Pardubicím B 1:2 v prodloužení. Na vedoucí branku hostujícího Daniela Herčíka ze druhé třetiny sice odpověděl v 58. minutě v početní výhodě Tomáš Svoboda, ale po 55 sekundách nastavení rozhodl o třetí výhře záložního týmu Dynama v sezoně Dominik Hrníčko. Orli pod novým trenérem Václavem Baďoučkem prohráli čtyři z pěti duelů, v kterých získali pět bodů.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport