Poruba zvýšila náskok před Vsetínem, Slavia v sestupovém boji přetlačila Znojmo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba zvýšila náskok před Vsetínem, Slavia v sestupovém boji přetlačila Znojmo
Poruba zvýšila náskok na 17 bodů. (archivní foto)
Poruba zvýšila náskok na 17 bodů. (archivní foto)Profimedia
Hokejisté Poruby už jako jistí vítězové základní části první ligy vyhráli v 48. kole v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 6:2 a náskok před Vsetínem zvýšili na 17 bodů. Druhý tým tabulky v pátek prohrál ve valašském derby ve Zlíně 3:4. Třetí Prostějov zdolal doma Kolín 3:2.

Jihlava – Poruba 2:6

Poruba dosáhla na čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Prohrávala sice, když po 45 sekundách druhé části otevřel skóre Tomáš Havránek, ale do druhé přestávky už získala vedení 4:1. V čase 25:24 vyrovnal v přesilové hře Vít Christov, v 36. minutě se během 12 sekund prosadili Adam Sedlák s Lotyšem Frenksem Razgalsem a potom se trefil podruhé Christov. Na snížení Jonáše Jungwirtha odpověděl dvěma brankami Vojtěch Střondala. Dukla prohrála šestý z posledních osmi duelů.

Frýdek-Místek – Třebíč 1:5

Čtvrtá Třebíč vyhrála ve Frýdku-Místku 5:2 a uspěla v pátém z posledních sedmi kol. Hattrickem to zařídil Martin Dočekal, který si s 30 góly upevnil vedení v tabulce střelců a s 61 body z 48 utkání i prvenství v produktivitě. Frýdek klesl na 13. místo a před posledním Znojmem má stále náskok čtyř bodů.

Prostějov – Kolín 3:2

Prostějov přerušil sérii čtyř výher Kolína a připsal si čtvrté vítězství z pěti uplynulých duelů. Vedení 2:0 zařídil Jestřábům Jan Veselý, který poprvé skóroval v čase 6:18 a v 13. minutě využil přesilovku. V závěru první části snížil v početní výhodě Jan Kloz, ale 69 sekund před koncem druhé části vrátil domácím v přesilové hře dvoubrankový náskok David Ostřížek. V 48. minutě zkorigoval výsledek Josef Skořepa.

Znojmo – Slavia 2:3

V boji o záchranu si výrazně pomohla pražská Slavia, která vyhrála na ledě posledního Znojma 3:2. Posunula se z 13. na 12. pozici a před Orly, s nimiž na čtvrtý pokus v sezoně poprvé uspěla, má pětibodový náskok. Gólem a asistencí se podílel na čtvrté výhře Slavie z posledních šesti utkání Tomáš Knotek. Znojmo prohrálo čtvrtý z uplynulých pěti duelů.

Pardubice B – Přerov 3:4

Sedmý Přerov zvítězil v Chrudimi nad Pardubicemi B 4:3 a vyhrál deváté z posledních jedenácti utkání. Brankou a nahrávkou k tomu přispěli Lukáš Chludil a Tomáš Pospíšil.

Tabulka Chance ligy