Kolín nastřílel osm gólů Zlínu, Poruba otočila na ledě Litoměřic ze stavu 0:5 a vyhrála po nájezdech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kolín nastřílel osm gólů Zlínu, Poruba otočila na ledě Litoměřic ze stavu 0:5 a vyhrála po nájezdech
V zápase mezi Kolínem a Zlínem padlo dvanáct branek. (archivní foto)
V zápase mezi Kolínem a Zlínem padlo dvanáct branek. (archivní foto)Profimedia
Hokejisté vedoucí Poruby zvítězili v 45. kole první ligy v Litoměřicích 6:5 po samostatných nájezdech, přestože v polovině utkání prohrávali 0:5. V čele mají sedm zápasů před koncem základní části náskok 15 bodů před druhým Vsetínem, který doma porazil Přerov 5:1. Třetí Prostějov zdolal Jihlavu 2:0, Kolín přestřílel Zlín 8:4.

Kolín – Zlín 8:4

Obhájce triumfu v první lize Zlín prohrál v Kolíně 4:8 a připsal si čtvrtou porážku z uplynulých pěti duelů. Kozlové dosáhli na teprve druhou výhru z posledních osmi zápasů. Čtyřmi body za gól a tři asistence k tomu přispěl Kryštof Ouřada, dvě branky a jednu přihrávku si připsal Petr Moravec a dvakrát skóroval také Jan Kloz. Za Berany, kteří zůstávají sedmí, se trefil dvakrát Martin Novák.

Slavia – Pardubice B 1:4

Pražská Slavia podlehla doma Pardubicím B 1:4, prohrála teprve druhý z posledních osmi zápasů a klesla z 11. na 13. místo právě za záložní tým Dynama. Gólem a asistencí se na vítězství Východočechů podíleli obránce Jan Zdráhal a útočník Robin Kaplan.

Frýdek-Místek – Znojmo 4:3

Poslední Znojmo nenavázalo na dvě výhry a po porážce ve Frýdku-Místku 3:4 ztrácí na chvostu už dva body. Domácí se díky třetímu vítězství za sebou posunuli z 13. na 11. pozici. Dvěma góly pomohl k výhře Michal Hotěk.

Litoměřice – Poruba 5:6sn

Poruba třetí porážku z posledních čtyř zápasů nedopustila i přes skvělou polovinu zápasu domácích Litoměřic. V první třetině zařídili Stadionu dvoubrankové vedení Lukáš Plos s Pavlem Kordulem, ve druhé třetině se prosadili Michal Vitouch, Přemysl Svoboda a Petr Hauser.

Jenže za 42 sekund nastartoval Porubu gól Davida Klímka a vteřinu před koncem druhé části využil přesilovou hru Jiří Klimíček. Potom zužitkoval další početní výhodu Antonín Honejsek a mezi 50. a 52. minutou smazal ztrátu dvěma góly Marek Tvrdoň. V nájezdech dovršil obrat jediný úspěšný exekutor Frenks Razgals.

Prostějov – Jihlava 2:0

Prostějov vyhrál třetí z posledních čtyř duelů. Jihlavská Dukla počtvrté za sebou nebodovala. Jestřábi otevřeli skóre v čase 24:59 díky brance Jana Veselého a ve 45. minutě pojistil výhru David Ostřížek. Gólman Jaroslav Pavelka udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Vsetín – Přerov 5:1

Vsetín vyhrál šestý z posledních osmi zápasů. Přerov naopak neuspěl po sedmi výhrách a z posledních 11 duelů prohrál teprve podruhé. Valaši rozhodli mezi 23. a 29. minutou, kdy získali náskok 3:0. Skóre otevřel v přesilové hře Jakub Teper, další početní výhodu vzápětí využil Miroslav Holec a v oslabení se prosadil Jan Kern. Ve 44. minutě sice snížil Tomáš Pospíšil, ale za 105 sekund v přesilovce odpověděl Vít Jonák a v čase 47:31 další brankou dovršil výsledek.

Třebíč – Sokolov 2:3sn

Šestý Sokolov po sérii tří porážek vyhrál v Třebíči 3:2 po samostatných nájezdech. Gólem a asistencí pomohl k úspěchu Baníku Vojtěch Tomeček a rozhodující branku v rozstřelu dal Tomáš Vracovský.

Tabulka Chance ligy