Vsetín po výhře v Litoměřicích snížil náskok lídra, Poruba těsně padla v Třebíči

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín po výhře v Litoměřicích snížil náskok lídra, Poruba těsně padla v Třebíči
Vsetín vyhrál v Litoměřicích. (archivní foto)
Vsetín vyhrál v Litoměřicích. (archivní foto)Profimedia
Hokejisté Poruby podlehli v 42. kole Chance ligy ve svém azylu v Kravařích Třebíči 0:1 a jejich náskok před druhým Vsetínem se zmenšil na 16 bodů. Valaši vyhráli v Litoměřicích 5:2. Třetí pozici si upevnil Prostějov, který zvítězil v Sokolově 2:1.

Jihlava – Kolín 2:4

Po sérii čtyř porážek bez bodového zisku Kolín vyhrál v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 4:2. Gólem a asistencí se na tom podíleli Kryštof Lang a Daniel Šedivý.

Litoměřice – Vsetín 2:5

Vsetín v Litoměřicích získal v 18. minutě během 18 sekund dvoubrankový náskok díky Šimonu Jenáčkovi a Luboši Robovi. Ve druhé třetině domácí během 63 sekund smazali ztrátu po proměněném trestném střílení Petra Tona a brance Pavla Korduleho. Závěrečná část ale patřila Valachům.

Přerov – Slavia 4:1

Slavia nenavázala na sérii čtyř vítězství a prohrála v Přerově 1:4. Zubři naopak natáhli vítěznou sérii na šest utkání. Brankou a přihrávkou k tomu pomohl Joshua James Mácha.

Zlín – Znojmo 5:4sn

Obhájce triumfu v první lize Zlín zdolal doma poslední Znojmo 5:4 po samostatných nájezdech a vyhrál teprve druhý z uplynulých pěti duelů. Rozhodl o tom v sedmé sérii rozstřelu Zdeněk Sedlák, který se prosadil i v základní hrací době. Dvakrát za vítěze skóroval Fin Mikko Salmio. Znojmo prohrálo počtvrté za sebou, přesto se přiblížilo třinácté Slavii na rozdíl dvou bodů a má ještě zápas k dobru.

Pardubice B – Frýdek-Místek 2:3p

Po dvou prohrách uspěl Frýdek-Místek, který zvítězil v Chrudimi nad Pardubicemi B 3:2 v prodloužení.

Poruba – Třebíč 0:1

Poruba si připsala čtvrtou prohru z posledních sedmi duelů. Třebíč naopak zabrala po šňůře čtyř porážek. Jedinou branku utkání vstřelil v 5. minutě slovinský bek Miha Štebih. Brankář Jan Mičán udržel díky 24 úspěšným zákrokům potřetí v sezoně čisté konto.

Sokolov – Prostějov 1:2

Prostějov si připsal třetí výhru z posledních pěti zápasů. Sokolovský Baník nenavázal na předchozí dvě vítězství a klesl ze 4. na 5. pozici. Jestřáby dostal po 68 sekundách do vedení David Ostřížek, v 6. minutě sice odpověděl obránce Ján Niko, ale v čase 38:13 rozhodl zadák Petr Krejčí.

Tabulka Chance ligy