Prvoligový lídr Poruba nestačil na předposlední Slavii, rozhodla jediná branka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Prvoligový lídr Poruba nestačil na předposlední Slavii, rozhodla jediná branka
Slavia doma porazila Porubu 1:0.
Slavia doma porazila Porubu 1:0.hc-slavia.cz
Vedoucí Poruba prohrála ve 43. kole Chance ligy v pražském Edenu na ledě předposlední Slavie 0:1 a její náskok na druhý Vsetín se snížil na 13 bodů. Valaši doma porazili Jihlavu 8:5, třetí Prostějov podlehl doma v derby Přerovu 0:2 a na Vsetín už má jedenáctibodové manko.

Slavia Praha – Poruba 1:0

Poruba si připsala čtvrtou porážku z posledních šesti zápasů. Jedinou branku utkání vstřelil 56 sekund před koncem první třetiny v přesilové hře Lukáš Strnad. Finský gólman Paavo Hölsä vychytal díky 28 úspěšným zákrokům podruhé za sebou čisté konto. Slavia si vylepšila bilanci na chvostu tabulky pátou výhrou z posledních šesti duelů.

Vsetín – Jihlava 8:5

Vsetín rovněž z uplynulých šesti duelů prohrál jediný. Na výhře nad Jihlavou se dvěma góly a dvěma asistencemi podílel Ondřej Machala, tři body (1+2) zaznamenal Vojtěch Šuhaj a tři přihrávky si připsal Robin Staněk stejně jako v týmu soupeře Jan Strejček. Dva góly dal v jihalvském dresu Richard Cachnín.

Kolín – Pardubice B 1:4

Rezerva Pardubic vyhrála v Kolíně 4:1, bodovala popáté za sebou a z toho potřetí vyhrála. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel obránce Jan Zdráhal. Kozlové prohráli pátý z posledních šesti zápasů. 

Frýdek-Místek – Zlín 5:2

Obhájce triumfu v první lize Zlín prohrál na ledě Frýdku-Místku 2:5 a připsal čtvrtou porážku z posledních šesti utkání. K šesté výhře domácích z uplynulých osmi duelů přispěli gólem a asistencí Adam Cedzo a Vladimír Svačina, tři přihrávky zaznamenal Kamil Walega.

Prostějov – Přerov 0:2

Přerov natáhl vítěznou šňůru už na sedm utkání. Skóre otevřel až v čase 52:27 Daniel Indrák a 10 sekund před koncem zpečetil výsledek při power play Antonín Pechanec. Brankář Josef Němeček, který v minulé sezoně chytal v Prostějově, udržel díky 29 úspěšným zákrokům čisté konto. Dosáhl na něj ve 22. duelu v kariéře ve druhé nejvyšší soutěži.

Třebíč – Litoměřice 3:2p

Čtvrtá Třebíč po sérii čtyř proher uspěla podruhé za sebou a po obratu z 0:2 zdolala doma Litoměřice 3:2 v prodloužení. V čase 64:38 o tom rozhodl slovinský obránce Miha Štebih, který měl stejně jako Martin Dočekal v utkání bilanci 1+1. Litoměřice prohrály pátý z posledních sedmi duelů.

Znojmo – Sokolov 6:3

Poslední Znojmo se drží o dva body za Slavií a má ještě zápas k dobru. Orli zabrali po sérii čtyř porážek a zdolali doma Sokolov 6:3. Třemi body za branku a dvě přihrávky k tomu pomohl Martin Šťovíček. Pátou porážku Baníku z posledních sedmi zápasů neodvrátil ani dvěma trefami Vojtěch Tomeček.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport