Vsetín postoupil do semifinále Chance ligy, vítěz základní části Poruba končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín postoupil do semifinále Chance ligy, vítěz základní části Poruba končí
Vsetín vyhrál v Přerově 6:2 a postoupil do semifinále play off Chance ligy.
Vsetín vyhrál v Přerově 6:2 a postoupil do semifinále play off Chance ligy.Profimedia
Vsetín zvítězil ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off Chance ligy v Přerově 6:2, vyhrál sérii 3:1 na zápasy a popáté za sebou postoupil mezi nejlepší čtyři. Naopak už na startu vyřazovací části se rozloučil suverén základní části Poruba, která podlehla v Pelhřimově domácí Jihlavě 3:5 a v sérii prohrála 1:3 na utkání. Třebíč porazila doma Litoměřice 3:2 v prodloužení a vynutila sobotní rozhodující pátý duel. Vsetín se v semifinále utká s Jihlavou a Zlín, který postoupil přes Prostějov už ve středu, na svého soka čeká.

Přerov – Vsetín 2:6

Poražený finalista druhé nejvyšší soutěže z minulých dvou sezon Vsetín po dvou domácích výhrách ve středu neproměnil první mečbol, ale dnes na porážku 1:2 zareagoval a je v semifinále popáté za sebou. Valaši otevřeli skóre v čase 14:23 brankou obránce Robina Staňka, ve 24. minutě zvýšil v přesilové hře Miroslav Holec a v polovině utkání upravil Ondřej Machala už na 3:0. V 35. minutě sice snížil Daniel Ministr, v závěrečné třetině však Machala, Vít Jonák a v oslabení Holec zvýšili náskok Valachů na 6:1.

Jihlava – Poruba 5:3

Poruba poprvé v historii vyhrála základní část první ligy, vytvořila se 115 body klubový rekord a o 19 bodů předčila druhý Vsetín, ale v play off její účinkování skončilo už po čtyřech zápasech. V Pelhřimově se ujala vedení ve 4. minutě, kdy využil přesilovou hru Marek Tvrdoň. V čase 7:26 odpověděl také v početní výhodě Tomáš Harkabus. V 16. minutě otočil stav ve prospěch Dukly Richard Cachnín, ale za 35 sekund vyrovnal Kanaďan Aaron Berisha.

V 38. minutě vrátil Dukle vedení v další přesilovce Harkabus, který v sedmém utkání v letošním play off vstřelil už 11. branku. V čase 53:30 zvýšil náskok Matouš Menšík. V 58. minutě sice ještě vykřesal Ostravanům naději obránce Jiří Klimíček, ale 12 sekund před koncem při přesilovce Jihlavy a porubské power play dovršil výsledek dvaačtyřicetiletý Tomáš Čachotský.

Třebíč – Litoměřice 3:2p

Třebíč i podruhé v sérii vyrovnala. V čase 18:07 ji dostal do vedení obránce Ondřej Baláž, v 28. minutě srovnal stav bek Jiří Jebavý, ale 56 sekund před koncem druhé třetiny vrátil Horácké Slavii vedení Matěj Psota. V polovině třetí třetiny vynutil prodloužení Přemysl Svoboda, ale v čase 63:41 odmítl konec sezony domácí Martin Dočekal.

Výsledky play off Chance ligy