Vsetín selhal na ledě Slavie, Poruba vyhrála v Kolíně a první ligu vede už o 19 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín selhal na ledě Slavie, Poruba vyhrála v Kolíně a první ligu vede už o 19 bodů
Poruba po vítězství v Kolíně zvýšila náskok na čele soutěže.
Poruba po vítězství v Kolíně zvýšila náskok na čele soutěže.Profimedia
Lídr Chance ligy Poruba zvítězil ve 41. kole v Kolíně 4:2 a zvýšil náskok před druhým Vsetínem na 19 bodů. Valaši překvapivě prohráli na ledě předposlední Slavie 0:3, neuspěl ani třetí Prostějov, který podlehl doma Litoměřicím 1:4. Loňský vítěz druhé nejvyšší soutěže Zlín podlehl na vlastním ledě Sokolovu 2:3 a klesl z šestého na osmé místo.

Kolín –⁠⁠⁠⁠⁠ Poruba 2:4

Poruba po třech porážkách z předešlých čtyř zápasů vyhrála podruhé za sebou. Ostravanům získal v Kolíně v čase 12:52 vedení Tomáš Gřeš. Přesně po pěti minutách druhé části vyrovnal v přesilové hře Matěj Chalupa a za 14 sekund otočil skóre Josef Skořepa.

V 37. minutě ale smazal ztrátu Michal Vachovec a v čase 57:47 v početní výhodě rozhodl svým druhým gólem v zápase Gřeš. Devět vteřin před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky Petr Mrázek. Kolín po čtvrté prohře za sebou klesl na 11. místo.

Slavia Praha –⁠⁠⁠⁠⁠ Vsetín 3:0

Vsetín neuspěl po sérii tří výher a připsal si pátou porážku z posledních osmi duelů. Slavia se snaží pokračovat v úniku z poslední sestupové pozici a oslavila čtvrtou výhru za sebou. Ve třetí minutě ji dostal do vedení Vojtěch Polák, po 50 sekundách druhého dějství zvýšil Tomáš Knotek a ve 43. minutě se prosadil také Matěj Beran. Finský gólman Paavo Hölsä vychytal díky 35 úspěšným zákrokům ve čtvrtém vystoupení v dresu Slavie poprvé čisté konto.

Prostějov –⁠⁠⁠⁠⁠ Litoměřice 1:4

Prostějov podlehl doma Litoměřicím 1:4 a po druhé prohře z posledních tří utkání ztrácí na Vsetín stále osm bodů. Úspěch Stadionu zařídil hattrickem finský útočník Markus Korkiakoski. Nejdříve v čase 7:24 odpověděl na úvodní branku domácího Jana Maruny a v 15. minutě v oslabení také otočil stav. V 36. minutě zvýšil Vít Benda a za 75 sekund využil přesilovku Korkiakoski.

Zlín –⁠⁠⁠⁠⁠ Sokolov 2:3

Zlín prohrál třetí z posledních čtyř zápasů. Sokolov se ujal vedení po 128 sekundách druhé třetiny, kdy využil přesilovou hru Vojtěch Tomeček. V 38. minutě sice odpověděl Jan Süss, ale 21 sekund před druhou přestávkou vrátil Baníku náskok Martin Osmík, který v 54. minutě zvýšil na 3:1. V čase 55:36 ještě vrátil Berany na kontakt Martin Novák. Baník po sérii tří porážek uspěl podruhé za sebou a poskočil na čtvrté místo.

Třebíč –⁠⁠⁠⁠⁠ Pardubice B 1:2sn

Čtvrtou porážku v řadě si připsala Třebíč, která doma podlehla Pardubicím B 1:2 po samostatných nájezdech. Záložní tým Dynama potřetí za sebou bodoval, z toho podruhé vyhrál, a posunul se na 10. pozici. O výhře rozhodl jediný úspěšný exekutor v rozstřelu Lukáš Žálčík.

Frýdek-Místek –⁠⁠⁠⁠⁠ Jihlava 2:5

Po sérii čtyř vítězství prohrál podruhé za sebou Frýdek-Místek, který podlehl doma Jihlavě 2:5. Už se na něj bodově dotáhla Slavia. Na třetí výhře Dukly z uplynulých čtyř duelů se podílel svými prvními dvěma góly v prvoligové kariéře dvacetiletý Adam Rauš, který odehrál 11. utkání v soutěži.

Znojmo –⁠⁠⁠⁠⁠ Přerov 0:2

Poslední Znojmo podlehlo doma Přerovu 0:2, prohrálo potřetí za sebou a na chvostu ztrácí s jedním zápasem k dobru tři body. Zubři natáhli vítěznou sérii na pět utkání. Uspěli díky brankám Daniela Ministra a beka Tadeáše Talafy. Brankář Michal Postava pochytal všech 34 střel, udržel podruhé za sebou a počtvrté v sezoně čisté konto.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport