Mužstvo hrálo obětavě a vše podpořili výborní gólmani, pochvaloval si Rulík po Švýcarsku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mužstvo hrálo obětavě a vše podpořili výborní gólmani, pochvaloval si Rulík po Švýcarsku

Češi zakončili turnaj na Karjale s devíti body.
Češi zakončili turnaj na Karjale s devíti body.Profimedia
Úspěšnou premiéru v roli hlavního trenéra hokejové reprezentace má za sebou Radim Rulík. Národní tým pod jeho vedení vyhrál všechny tři zápasy na turnaji Karjala a suverénně ovládl první akci Euro Hockey Tour. Severské týmy navíc v jejich domácím prostředí výrazně gólově přestřílel, dnes proti Švýcarsku se zase mohl spolehnout na stoprocentní defenzivu.

Přehled utkání Česko – Švýcarsko 1:0

"Cením si toho, že jsme hráli ve třech různých sestavách. S třemi různými kapitány. Dva zápasy odchytal jeden brankář, třetí druhý. A každý zápas, ač byl každý jiný, jsme zvládli," řekl Rulík novinářům po posledním utkání. Do většího hodnocení turnaje se ale po výhře 1:0 nad Švýcarskem pouštět nechtěl.

Stoprocentní bodová bilance podle osmapadesátiletého kouče souvisela i s pohodou v týmu. "Devět bodů jsme získali hlavně proto, že mužstvo fungovalo jako tým. Pomáhalo si, hrálo pospolu, jeden hrál obětavě za druhého. A vše bylo podpořeno výbornými výkony gólmanů, to hrálo největší roli," uvedl Rulík a ocenil výkony Jakuba Málka a Dominika Pavláta.

Nástupce odvolaného Kariho Jalonena po nevydařeném mistrovství světa avizoval po svém příchodu, že se bude snažit v průběhu sezony vytvořit kostru týmu, o kterou se bude reprezentace opírat. Jak bude vypadat tým na prosincové Švýcarské hry, zatím specifikovat nechtěl.

"Mám připravené dvě cesty. V letadle při návratu domů si sedneme s trenéry, nastíním jim můj záměr a rozhodneme se, kterou cestou se vydáme směrem k druhému turnaji," uvedl Rulík trochu nejednoznačně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Národní tým se pod Rulíkovým vedením na Karjale prezentoval aktivní hrou, což si hráči pochvalovali. Podle samotného kouče to ale souvisí i s výhrami. "Samozřejmě, že je to jiné, když se vyhraje a jiné, když se prohraje. Nálada je jiná. Pro atmosféru, kterou se tady snažíme jako trenéři podpořit, tak výhry jsou dobré. Je ale potřeba mít pokoru a přistupovat k tomu tak. Turnaj se zvládl, ale máme před sebou další turnaje a další cíle," řekl Rulík.