Švédové na Karjala Cupu napravili zaváhání s Českem a Švýcary přehráli 4:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švédové na Karjala Cupu napravili zaváhání s Českem a Švýcary přehráli 4:3

Švédsko na druhý pokus zvítězilo.
Švédsko na druhý pokus zvítězilo.Profimedia
Švédští hokejisté porazili ve svém druhém utkání na turnaji Karjala Švýcarsko 4:3 a získali první body do Euro Hockey Tour v sezoně. Gólem a asistencí jim k výhře v Tampere pomohl Mario Kempe (35). Švýcaři utrpěli druhou porážku.

Švédsko – Švýcarsko 4:3

Švédové po čtvrtečním nezdaru ve Växjö s českou reprezentací výrazně změnili sestavu. Po sérii šancí si rozhodující náskok vypracovali v závěru první třetiny, kdy brankáře Aeschlimanna překonali v rozmezí 65 sekund Kempe a Friberg.

Ve 24. minutě přidal další gól Seveřanů Frödén a pro Aeschlimanna zápas skončil. Do švýcarské branky se postavil van Pottelberghe a jeho spoluhráčům se podařilo duel zdramatizovat. Více šancí měli sice Švédové, ale Thürkauf v závěru druhé třetiny snížil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

V závěrečné dvacetiminutovce Švýcaři skórovali podruhé, když v přesilové hře pět na tři brankáře Lindboma překonal Andrighetto. Švédové ale dokázali odpovědět, Nygard svůj brejk ještě neproměnil, Lindberg ale v 50. minutě vrátil týmu dvoubrankový náskok.

Švýcaři v další početní výhodě ještě jednou snížili, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při závěrečné power play. V neděli proti Česku tak budou usilovat o premiérovou výhru na turnaji.