Češi i s Nečasem na MS popáté vyhráli, Červenka proti Britům zapsal čtyři asistence

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češi i s Nečasem na MS popáté vyhráli, Červenka proti Britům zapsal čtyři asistence

Aktualizováno
LIVE: Česko – Velká Británie.
LIVE: Česko – Velká Británie.Livesport
Čeští reprezentanti si v šestém utkání na MS připsali páté vítězství. V sestavě i s Martinem Nečasem, který se po vypadnutí Caroliny z play off NHL připojil k týmu během soboty, porazili v poklidném tempu Velkou Británii 4:1. Dvakrát se střelecky prosadil Lukáš Sedlák, u všech čtyř gólů zapsal asistenci kapitán Roman Červenka. V neúplné tabulce skupiny A vystoupali svěřenci trenéra Radima Rulíka na první místo.

Česko – Velká Británie 4:1

Domácí zažili zatím nejlepší vstup do utkání v průběhu turnaje, už po necelých pěti minutách vedli 2:0. Skóre otevřel svým druhým gólem na turnaji Lukáš Sedlák, další branku přidal v čase 04:36 Jakub Krejčík. U obou zaznamenal asistenci kapitán Roman Červenka.

Češi pokračovali v dominantním úvodu, do velké šance se protáhl Nečas, ale Bena Bownse střelou na lapačku nepřekonal. Brzy poté mohl na 3:0 zvýšit Libor Hájek, napálil však pouze tyč. V polovině úvodního dějství byl poměr střel 12:2.

Sestřih zápasu Česko – Velká Británie.
Livesport CZ + SK

Další možnost navýšit skóre měl národní tým po vyloučení Samuela Duggana, přesilovku však nevyužil. V čase 17:17 dostali po faulu Ondřeje Kašeho početní výhodu i Britové, Češi se ale i díky dobrému zákroku Dostála proti dorážce Evana Moseye ubránili.

První třetina tak skončila 2:0, na střely ji domácí vyhráli 20:7. A zhurta vtrhli i do druhé části, kterou svým druhým gólem v zápase načal Sedlák. Posléze se prosadil i soupeř, když Mosey po pouhých šesti sekundách potrestal vyloučení Krejčíka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hra se poté uklidnila a do náznaků šancí se dostávali i hráči v modrých dresech. Jenže ve 12. minutě fauloval Robert Dowd a český tým využil druhou přesilovou hru už po 11 vteřinách. Skóroval Kaše, čtvrtou asistenci v utkání zapsal Červenka.

V 16 minutě putoval na trestnou lavici Matěj Stránský. Výhodu jednoho muže ovšem Britové tentokrát ve snížení nepřetavili. Po dvou třetinách tak svěřenci trenéra Radima Rulíka vedli 4:1 a v poklidu mířili za třemi body.

Tabulka skupiny A.
Tabulka skupiny A.Livesport

Třetí dějství zahájili domácí v oslabení po vyloučení Radka Gudase, skóre se ale nezměnilo. V čase 12:00 vyfasoval podruhé v utkání dvouminutový trest Stránský, Češi však páté oslabení ubránili.

Utkání už se jen dohrávalo a domácí si v jeho zbytku pohlídali vedení 4:1, které je poslalo na první místo tabulky skupiny A. Z něj je v neděli sesadí Švýcarsko, nebo Kanada, které čeká vzájemný duel v neděli.

Program mistrovství světa