Další Slovák v zámořské NHL? O vítkovického obránce Kocha se zajímá Arizona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další Slovák v zámořské NHL? O vítkovického obránce Kocha se zajímá Arizona

Koch má prestižního nápadníka.
Koch má prestižního nápadníka.Profimedia
O slovenského obránce Patrika Kocha (26), který za sebou má tři sezony ve Vítkovicích, se zajímá Arizona Coyotes ze zámořské NHL. S odvoláním na vlastní zdroje o tom informoval český web iSport.cz.

Sportovní manažer Vítkovic Roman Šimíček nedávno prozradil, že Koch po sezoně zamíří do Třince, se kterým se již dohodl na smlouvě. Případným odchodem do zámoří by napodobil svého krajana Miloše Kelemena, který před rokem rovněž přestoupil z české extraligy (Mladá Boleslav) do Arizony, s níž podepsal dvouletý kontrakt.

Koch odehrál v základní části sezony 2022/2023 46 zápasů, do statistik si připsal tři góly, devět asistencí, 69 trestných minut a 16 plusových bodů. Ve 13 zápasech play off zaznamenal dva góly, dvě asistence, 17 trestných minut a jeden plusový bod.

Pro Vítkovice, které skončily v základní části na druhém místě, skončila sezóna po sedmizápasové semifinálové sérii s Hradcem Králové. Koch si prodlouží sezonu se slovenskou reprezentací, ke které se připojí příští týden s cílem bojovat o svou druhou účast na mistrovství světa.