Stezka má namířeno do NHL, ve Vítkovicích končí také Koch a Lindberg

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stezka má namířeno do NHL, ve Vítkovicích končí také Koch a Lindberg

Ve vítkovickém kádru dojde ke změnám.
Ve vítkovickém kádru dojde ke změnám.Profimedia
Hokejový brankář Aleš Stezka (26) nebude pokračovat v extraligových Vítkovicích. Sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu potvrdil, že týmová jednička míří do zámoří. Stezka se podle neoficiálních informací již domluvil na spolupráci se Seattlem.V Ostravě končí i obránce Patrik Koch (26) a útočník Tobias Lindberg (27).

Šestadvacetiletý Stezka přišel do Vítkovic před dvěma lety z prvoligového Havířova, vypracoval se v jedničku týmu a prosadil se i do reprezentace. Teď je na odchodu.

"Aleš Stezka má namířeno do NHL a my mu to strašně přejeme. I touto cestou bych mu chtěl za nás za všechny ve Vítkovicích poděkovat a vzkázat, ať se mu daří, ať je v zámoří šťastný a spokojený s celou rodinou," uvedl Šimíček. Dodal, že vedení semifinalisty extraligy aktuálně jedná o příchodu jiného gólmana, který by vytvořil dvojici s Lukášem Klimešem. "Něco probíhá, ale uvidíme, jak to dopadne," řekl.

Po třech sezonách v klubu končí i slovenský reprezentační bek Koch, který bude podle Šimíčka v kariéře pokračovat v Třinci. Lindberg za Vítkovice hrál rok a půl.

"Našli jsme nějaké adekvátní náhrady, ale pořád máme nějaká dvě tři místa, která chceme doplnit. A není to jen doplnění do počtu, ale jsou to pro nás celkem klíčové věci. Hledáme nějaké top hráče. Na tom dennodenně pracujeme a věřím, že se nám to podaří a budeme moci kádr úspěšně doplnit," uvedl Šimíček.