MacKinnon při obratu překonal klubový rekord, Dostál neodvrátil prohru Anaheimu s Tampou Bay

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
MacKinnon při obratu překonal klubový rekord, Dostál neodvrátil prohru Anaheimu s Tampou Bay
Aktualizováno
Nathan MacKinnon se dostal na 122 bodů v sezoně.
Nathan MacKinnon se dostal na 122 bodů v sezoně.Profimedia
Coloradu se v domácím zápase NHL proti Pittsburghu podařil velkolepý obrat. Ačkoli Avalanche ještě na začátku 37. minuty prohrávali 0:4, zvítězili 5:4 v prodloužení. Domácí útočník Nathan MacKinnon se na výhře podílel brankou a dvěma asistencemi a dostal se na 122 bodů v sezoně, čímž překonal klubový rekord 120 bodů legendárního Joea Sakica z ročníku 1995/96. Lukáš Dostál 24 zásahy neodvrátil prohru Anaheimu 2:3 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Podruhé v sezoně bodoval útočník Lukáš Rousek, jenž jednou asistencí přispěl k výhře Buffala 4:1 v Calgary.

Colorado – Pittsburgh 5:4p

MacKinnon bodoval ve 34. domácím utkání v sezoně za sebou a udržel si naději, že se jako první hokejista v historii zapíše do statistik ve všech 41 duelech na vlastním ledě v jednom ročníku. Kanadský centr se dnes v této bilanci osamostatnil na druhém místě historie NHL.

Před ním je pouze Wayne Gretzky, který v sezoně 1988/89 bodoval ve 40 domácích duelech Los Angeles za sebou. Pittsburgh vyhrál v Denveru první třetinu 2:0 a až do 36. minuty postupně navýšil skóre na 4:0. Na všech brankách Penguins se podílel kapitán Sidney Crosby, který jeden gól dal a na tři přihrál.

Colorado do konce druhé třetiny snížilo na rozdíl dvou branek a v třetí části přidalo další dvě trefy: Do prodloužení zápas poslal v 56. minutě MacKinnon svým 44. gólem v sezoně. Obrat završil po 54 sekundách nastavení po samostatné akci Jonathan Drouin a postaral se o devátou výhru Avalanche za sebou.

"Začali opravdu dobře. Byli jsme trochu zaskočení a navíc jsme hráli dost bídně. To je špatná kombinace," konstatoval MacKinnon po zápase a vyzdvihl výkon Crosbyho. "Ukázal, že je pořád nejlepší. Dneska dominoval, zvlášť proti naší lajně. Měli jsme sice lepší třetí třetinu, ale byl to týmový výkon," dodal.

Anaheim – Tampa Bay 2:3p

Anaheim poslal ve 14. minutě do vedení Ross Johnston, Tampa ale ve druhé třetině skóre zápasu otočila. Jako první Dostála překonal Anthony Duclair a o necelých deset minut později zlomil skóre na stranu Lightning Luke Glendening.

Ducks v úvodu třetího dějství zásluhou obránce Pavla Mintjukova srovnali a dovedli zápas do prodloužení. V tom českého brankáře po 59 sekundách prostřelil Anthony Cirelli, jenž protáhl svou bodovou sérii na sedm zápasů a zařídil Lightning šestou výhru v posledních sedmi duelech.

Calgary – Buffalo 1:4

Rousek bodoval ve druhém zápase za sebou po příchodu do týmu Buffala z farmy v AHL. Po jeho přihrávce otevřel Peyton Krebs v Calgary skóre, a přestože domácí ve druhé třetině dokázali vyrovnat, Sabres rozhodli třemi brankami v závěrečné části a po dvou porážkách se radovali z vítězství.

Philadelphia – Florida 1:4

Útočník Floridy Sam Reinhart dvěma góly řídil výhru 4:1 nad Philadelphií a poprvé v kariéře překonal hranici 50 branek za sezonu. Kanadský kanonýr se přes 50 přesných zásahů dostal jako třetí hráč v sezoně a navázal na nejlepšího střelce ligy Austona Matthewse a Zacha Hymana z Edmontonu, který metu překonal jen o pár minut dříve v duelu s Ottawou.

Ottawa – Edmonton 5:3

Hyman v čase 23:34 poslal Oilers do vedení 3:1, jeho branka ale byla tím posledním, co hosté v kanadské metropoli předvedli. Senators čtyřmi góly v řadě otočili na konečných 5:3 a vyhráli podruhé za sebou. Edmonton i přes druhou ztrátu za sebou drží v tabulce Západní konference páté místo.

"To není špatné na chlapíka, který měl být v lize jen na černou práci a nebyl si jistý, jestli to do NHL vůbec dotáhne," řekl o spoluhráči Connor McDavid, jenž mu na 50. gól přihrál. "Všechno si tvrdě odpracoval a teď je z něj v jednatřiceti letech padesátigólový střelec. Docela působivé," dodal na adresu Hymana, jenž se stal ve věku 31 let a 289 dní třetím nejstarším hráčem v historii NHL, který hranici 50 gólů v sezoně pokořil.

Výsledky dalších zápasů NHL