Pastrňák pomohl 35. brankou sezony ukončit sérii porážek Bostonu. V Minnesotě padlo 17 gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák pomohl 35. brankou sezony ukončit sérii porážek Bostonu. V Minnesotě padlo 17 gólů
David Pastrňák při zápase Bostonu s Dallasem.
David Pastrňák při zápase Bostonu s Dallasem.Profimedia
David Pastrňák (27) pomohl svým 35. gólem v sezoně NHL ukončit čtyři zápasy trvající šňůru porážek Bostonu. Bruins v pondělním odpoledním utkání zdolali Dallas 4:3 po samostatných nájezdech. Diváci v Minnesotě byli svědky nevídané přestřelky, která nabídla 17 branek, tři hattricky a dva hráče, kteří posbírali šest kanadských bodů.

Boston – Dallas 4:3sn

Pastrňák se podílel na obratu Bostonu, který končil sedmizápasovou sérii na domácím ledě, během níž dosud vyhrál jediný duel. Ještě na začátku 59. minuty Bruins prohrávali 2:3, ale při hře bez brankáře Charlie McAvoy nahrál do levého kruhu Pastrňákovi, jenž střelou z úhlu bez přípravy v čase 58:15 vyrovnal na 3:3.

Český útočník se stal čtvrtým hokejistou v aktuální sezoně, jenž dosáhl na metu 80 bodů. Dokázal to v 56. utkání ročníku jako nejrychlejší hráč Bostonu od Adama Oatese v sezoně 1993/94. Na Pastrňákově trefě se asistencí podílel i kapitán Brad Marchand, jenž hrál jubilejní 1000. utkání v NHL.

Pastrňák pak byl jedním z neúspěšných střelců v dlouhých nájezdech, které rozhodl až v deváté sérii obránce McAvoy. Hokejistům Dallasu nebylo nic platné, že domácí tým přestříleli 46:28.

Stars před zápasem povolali z farmy Matěje Blümela, do sestavy na utkání se ale třiadvacetiletý český útočník nedostal a na první start v této sezoně NHL tak stále čeká.

Minnesota – Vancouver 10:7

Sedmnáct gólů viděli diváci v St. Paul, kde Minnesota přemohla Vancouver 10:7. Domácí Wild v závěru druhé třetiny prohrávali už 2:5, ale pěti góly v úvodních pěti minutách třetí části skóre otočili a celkově třetí třetinu vyhráli 7:2.

Hned tři hráči si v utkání připsali hattrick. Na straně vítězů Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov, kteří navíc přidali tři asistence, v dresu Canucks J.T. Miller. Na posledním gólu Vancouveru, kterým kanadský tým snížil v 58. minutě na 7:8, se asistencí podílel Filip Hronek. Wild poté potvrdili výhru dvěma trefami do prázdné branky.

Výsledky NHL