Pastrňákův útok na hattrick Bostonu na výhru nestačil, Mrázek deptal střelce Colorada

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňákův útok na hattrick Bostonu na výhru nestačil, Mrázek deptal střelce Colorada
David Pastrňák měl proti Minnesotě střeleckou slinu.
David Pastrňák měl proti Minnesotě střeleckou slinu.Profimedia
Další dva góly přidal do své už tak dost bohaté střelecké sbírky z aktuální sezony David Pastrňák (27). Český útočník Bostonu pálil v zápase s Minnesotou přesně hned dvakrát, ani přes nevídaných 11 střel na branku však na hattrick nedosáhl a Bruins tak nestačily ani dvě asistence Pavla Zachy (26) – v prodloužení totiž podlehli Minnesotě 3:4. Už 29. bod za přihrávku na gól získal šestý nejproduktivnější obránce NHL Filip Hronek (26), jenž pomohl Vancouveru k vítězství 5:2 na ledě Nashvillu. Na výhru dosáhl i brankář Petr Mrázek (31), který kryl 35 pokusů hokejistů Colorada a výrazně se tak podepsal pod úspěch Chicaga.

Boston – Minnesota 3:4p

Minnesotu v 8. minutě poslal do vedení Marcus Johansson, zbytek první dvacetiminutovky ale patřil Pastrňákovi. Český kanonýr nejprve v přečíslení srovnal na 1:1 a vteřinu před první sirénou po Zachově asistenci poslal Boston do vedení.

Wild ve třetí třetině zvrátily skóre na svou stranu. Na branky Kirilla Kaprizova a Ryana Hartmana ale Bruins našli pozdní odpověď. V čase 58:54 se po Zachově druhé nahrávce v zápase prosadil Brad Marchand a poslal duel do prodloužení. V tom o bodu navíc pro Minnesotu rozhodl svou druhou trefou Kaprizov.

Pastrňáka ve snaze o první hattrick sezony vždy vychytal Marc-André Fleury. "Nemám hattrick, ale nejsem frustrovaný. Měl jsem spoustu šancí, což je vždy důkaz toho, že dělám věci dobře. Mohl jsem zápas několikrát ukončit, ale vždy jsem ztroskotal na gólmanovi. Chytal skvěle, ale to nic nemění na tom, že jsme měli vyhrát," uvedl havířovský rodák, který na Fleuryho vyslal 11 střel.

Pastrňák si vylepšil svou sezonní bilanci na 19 branek a 24 asistencí a jak mezi střelci, tak v celkové produktivitě NHL drží čtvrté místo. Zacha se přehoupl přes dvacet bodů a mezi Čechy je pátý nejproduktivnější.

Chicago – Colorado 3:2

Zápas Chicaga s Coloradem odstartoval divokou první třetinou. Po dvaceti minutách bylo skóre nerozhodné 2:2 a čísla obou brankářů byla hluboko pod devadesáti procenty. Ve zbytku duelu gólmani své branky zavřeli. Jediným úspěšným střelcem v závěrečných čtyřiceti minutách byl Tyler Johnson, jenž rozhodl o těsné výhře Blackhawks. Mrázek zlikvidoval 35 střel Avalanche a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Nashville – Vancouver 2:5

Asistenci si připsal i obránce Vancouveru Filip Hronek. V duelu s Nashvillem připravil vítěznou branku pro Nilse Höglandera a vylepšil svou sezonní bilanci na dvě branky a 27 nahrávek. S 29 body je šestým nejproduktivnějším zadákem v NHL.

Arizona – Ottawa 4:3

Arizoně proti Ottawě absolutně nevyšel vstup do zápasu. Dominik Kubalík v 15. minutě svou sedmou brankou v ročníku zvýšil na 3:0 pro Senators a vyhnal z branky Connora Ingrama. Kanadského brankáře nahradil Karel Vejmelka a jeho příchod nakopl Arizonu k velkému obratu.

Kontaktní branku dal ve druhé třetině Jack McBain. Jako klíčová se ale ukázala 31 vteřinová sekvence v 50. minutě, během které Coyotes srovnali na 3:3. Otočku ve skóre pečetil v čase 56:27 svým druhým gólem v NHL obránce Michael Kesselring.

Carolina – Vegas 6:3

Ani jeden gól nedostal od Caroliny také Jiří Patera. Brankář Vegas ve 45. minutě za stavu 1:6 nahradil Logana Thompsona a zlikvidoval všech 10 střel. Golden Knights po jeho příchodu snížili na 3:6, druhou prohru z posledních tří zápasů ale neodvrátili.

San Jose – Los Angeles 1:4

První utkání v dresu Los Angeles odchytal David Rittich. Bývalý brankář Winnipegu pomohl 15 zákroky k výhře 4:1 nad San Jose. O čisté konto ho v čase 58:41 připravil Jacob MacDonald, jenž po nahrávce Filipa Zadiny využil přesilovou hru. Zadina bodoval po třech zápasech a má sedmý bod v sezoně.

Další výsledky NHL