Winnipeg přišel o nejlepšího střelce. Connora na šest až osm týdnů vyřadilo zraněné koleno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Winnipeg přišel o nejlepšího střelce. Connora na šest až osm týdnů vyřadilo zraněné koleno

Kyle Connor (vlevo) bude Winnipegu dlouho chybět.
Kyle Connor (vlevo) bude Winnipegu dlouho chybět.Profimedia
Hokejisté Winnipegu se budou muset v NHL na dlouho obejít bez jednoho z klíčových hráčů Kylea Connora (27). Produktivního útočníka vyřadilo ze hry zranění pravého kolena, délka absence se odhaduje na šest až osm týdnů. Zámořská soutěž o tom informovala na oficiálním webu.

Connor se zranil v nedělním utkání na ledě Anaheimu, které jeho tým vyhrál 4:2. Při bekhendovém zakončení hned v úvodu druhé třetiny ještě za bezbrankového stavu ho nešetrně zasáhl kolenem na koleno domácí útočník Ryan Strome. Zatímco Connor se nemohl na nohu postavit a do kabin mu museli pomoct spoluhráči, Strome byl vyloučen do konce utkání.

Pro Jets jde o velkou ztrátu, neboť americký křídelník je jejich jasně nejlepším střelcem a více bodů než on nasbíral pouze Mark Scheifele. Ve 26 startech zaznamenal Connor 17 gólů a 11 nahrávek, což ho v celé lize řadí na čtvrté místo mezi střelci.

V šesti předchozích sezonách nastřílel vždy minimálně 26 branek, což se podařilo jen dvěma dalším hráčům: Connoru McDavidovi z Edmontonu a Austonu Matthewsovi z Toronta. Z toho pětkrát pokořil Connor i třicetigólovou hranici a v ročníku 2021/22 dal dokonce 47 gólů v 79 utkáních.

"Je to elitní hráč a elitní střelec," podotkl kouč Rick Bowness. "Těžko můžeme po někom chtít, aby nahradil Kylea Connora, to je nereálné. Kylea nenahradíte. Každý z hráčů se ale o zacelení této ztráty musí pokusit svým přístupem ke každému utkání a ke každému střídání, aby ukázal nejlepší verzi sebe samého," dodal Bowness.

Sedmnáctka draftu z roku 2015 Connor má za dosavadní kariéru v základní části NHL bilanci 492 utkání a 452 bodů (226+226). V play off přidal 40 startů a 27 bodů (12+15). Oblékal dosud pouze dres Jets a v klubové historii už mu patří čtvrté místo mezi střelci a deváté mezi nahrávači, v dosažených bodech je pátý.