Z kabiny NHL: V play off musí dávat góly celý tým. Zatím nám to tam padá, těší Nečase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: V play off musí dávat góly celý tým. Zatím nám to tam padá, těší Nečase

Martin Nečas v play off zaznamenal dosud čtyři branky a dvě asistence v 10 zápasech.
Martin Nečas v play off zaznamenal dosud čtyři branky a dvě asistence v 10 zápasech.Profimedia
Zatímco v Evropě se schyluje ke startu světového šampionátu, v zámoří už takřka měsíc probíhá play off NHL. Skvěle rozehrané ho má i Carolina, která ve čtvrtfinálové sérii vede 3:1 nad New Jersey. Klíčovou postavou Hurricanes je její nejproduktivnější hráč ze základní části Martin Nečas (24), jenž v play off pomalu nalézá střeleckou formu. "Něco mi tam teď padlo, snad to bude pokračovat," říká po dvougólovém večeru v rozhovoru pro Livesport Zprávy rodák z Nového Města na Moravě.

V základní části jste byl nejproduktivnějším mužem Caroliny, v play off zatím máte bilanci 4+2. Vnímáte nějaké větší rozdíly ve vaší hře ve vyřazovacích bojích?

"V play off je to o tom, aby dával góly celý tým. Samozřejmě, když vyhrajete po základní části produktivitu, tak je od vás očekáváno, že budete dávat góly. V první sérii to tak úplně nebylo, ale dávali je jiní, což je důležité, abychom šli co nejdál. Něco mi tam teď padlo, snad to bude pokračovat."

Jak moc váš tým postrádá zraněné hráče jako jsou Pacioretty či Svečnikov?

"Určitě je postrádáme. Paciorettyho jsme neměli skoro celou sezonu. Sveč (Andrej Svečnikov) je velká ztráta, ale máme takový systém, že se snažíme hrát z obrany. Samozřejmě, že nám kluci chybí, ale zatím si dokážeme poradit i bez nich."

Z Kabiny NHL: Martin Nečas
Livesport

Proč myslíte, že v sérii proti New Jersey padá tolik gólů?

"Těžko říct. Oni hrajou všechno do útoku, my více do obrany. I když všechny góly dáváme my, tak to vychází z dobré obrany a přechodu do přečíslení. Zatím nám to tam padalo."

Hurricanes mají suverénně nejlepší oslabení, navíc v něm dáváte i branky. Čím to je?

"To jsem asi ještě nikdy neviděl. Minulý zápas jsme prohráli 8:4, ale dali jsme tři góly v oslabení. Těžko říct. Hrajeme hodně agresivně, soupeř nemá moc času s pukem. Je nepříjemné proti tomu hrát a zatím nám to vychází."

Nečas těží ze spolupráce s kapitánem Jordanem Staalem.
Nečas těží ze spolupráce s kapitánem Jordanem Staalem.@Canes

V sérii vedete už 3:1. Co je potřeba udělat pro postup do dalšího kola?

"Musíme hrát celkově stejně. Myslím si, že když tak budeme hrát, budeme úspěšní."

V čem jsou letošní Hurricanes jiní oproti loňskému play off?

"Možná máme trošku více zkušeností než v minulých letech. Každý rok v play off, i když vypadnete, nabíráte zkušenosti. Jsme o rok starší, máme možná trochu lepší formu, ale zatím jsme nepostoupili ani přes druhé kolo. Musíme takhle hrát dál."

Více o zápasu New Jersey – Carolina 1:6