Českobudějovický Gulaš vede produktivitu extraligového play off, sekunduje mu spoluhráč Harris

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Českobudějovický Gulaš vede produktivitu extraligového play off, sekunduje mu spoluhráč Harris

Gulaš se raduje ze vstřelené branky.
Gulaš se raduje ze vstřelené branky.Profimedia
Útočník Milan Gulaš (38) z Českých Budějovic vede po předkole produktivitu play off hokejové extraligy se šesti body ze tří zápasů za čtyři branky a dvě asistence. Druhé místo patří s pěti body za čtyři góly a přihrávku jeho kanadskému spoluhráči Brantu Harrisovi (34). Spolu se dělí o vedení v tabulce střelců.

S jednou trefou a čtyřmi asistencemi jsou na třetí pozici další hráč Motoru Lukáš Pech a Tomáš Rachůnek z Karlových Varů, který už svou bilanci nerozšíří. Nejlepším nahrávačem je s pěti asistencemi Jan Štencel z Českých Budějovic, jenž s pěti body vládne také produktivitě obránců.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má se čtyřmi kladnými body slovenský útočník Martin Faško-Rudáš z Liberce. Nejhorší je se šesti zápornými body olomoucký forvard Michal Kunc. Nejtrestanějšími hráči jsou s 31 minutami útočník Jakub Lev z Plzně a bek Matěj Prčík z Vítkovic.

Mezi brankáři má nejvyšší úspěšnost zákroků 96,04 procenta Slovák Matej Tomek z Litvínova. Nejnižší průměr si držel jeho krajan Branislav Konrád z Olomouce, který ale vinou zranění odchytal z neúspěšné pětizápasové série s Libercem jen 103 minut. Konrád stejně jako Lukáš Pařík z Hradce Králové dokázal udržet čisté konto.