Tři góly za 198 sekund? Takový vstup jsme dlouho nezažili, chválil Ordoš

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tři góly za 198 sekund? Takový vstup jsme dlouho nezažili, chválil Ordoš

Budějovice měly výtečný vstup, pak polevily.
Budějovice měly výtečný vstup, pak polevily.Profimedia
I když po 198 sekundách dnešního utkání ve Vítkovicích vedli hokejisté Českých Budějovic 3:0, nakonec o tři body museli tvrdě bojovat až do konce. Vítězný gól vstřelil v 58. minutě Brant Harris (34), i zásluhou jeho tří branek Motor v Ostravě vyhrál 7:5.

Jihočeši zasadili soupeři hned v úvodu drtivý úder. Už v jedenácté sekundě skóroval Ordoš, v padesáté vteřině zvýšil Harris a v čase 3:18 to bylo po Přikrylově trefě už 0:3.

"To jsme dlouho nezažili. Tohle byl jeden z nejlepších vstupů v sezoně," řekl Jan Ordoš s úsměvem v rozhovoru s novináři. "Jenom to pak musíme více pohlídat. Dostat pět gólů je moc."

Vítkovice ve druhé části vyrovnaly na 3:3 a 4:4. "Už v první třetině jsme si to měli líp pohlídat. Líp by se nám dýchalo, kdyby to bylo po první třetině 3:0. Ale Vítkovice po faulu Gulašiho v přesilovce snížily a neměly co ztratit. Tak na nás pak vletěly. Začali jsme od sebe odhazovat puky a panikařit. Nehráli jsme ideálně," připustil Ordoš.

Sedmadvacetiletý útočník to nepřičítal polevení koncentrace. "Nemyslím, že by to bylo nějaké ukonejšení tím rychlým vedením. Vítkovice najednou daly gól, pak druhý, a my jsme nehráli dobře. Naštěstí jsme za to pak vzali, otočili to a urvali tři body," prohlásil Ordoš, který v utkání dosáhl své sedmnácté trefy v sezoně a v základní části překonal své dosavadní střelecké maximum z minulé sezony.

Více ho ale těšila výhra. Motor má na dohled první čtyřku a tím i přímý postup do čtvrtfinále. Na čtvrtý Liberec ztrácí jen bod. "Věděli jsme, o co dneska hrajeme. Jsme blízko čtyřce. Proto jsme rádi, že jsme to uhráli. Ceníme si tří bodů," dodal Ordoš.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport