Lev dostal stopku na tři zápasy, Chlubna z Motoru si nezahraje dvě utkání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lev dostal stopku na tři zápasy, Chlubna z Motoru si nezahraje dvě utkání

Jakub Lev dostal za naražení na mantinel trest na tři zápasy.
Jakub Lev dostal za naražení na mantinel trest na tři zápasy.Profimedia
Plzeňský útočník Jakub Lev (33) nesmí hrát tři zápasy za faul ze druhého duelu předkola play off hokejové extraligy. O dvě utkání přijde další útočník Tomáš Chlubna (21) z Českých Budějovic. Tresty vynesl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, na webu o nich informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Lev v 53. minutě čtvrtečního duelu na ledě Litvínova narazil tvrdě na mantinel domácího obránce Janise Jakse. Za vražení na hrazení byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Ujčík rozšířil trest o další tři starty. Zkušený útočník Lev, jenž byl v základní části nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Západočechů, už nepomůže Indiánům v předkole bez ohledu na další průběh série. Litvínov v ní i díky poslední výhře 4:1 vede 2:0 na zápasy.

Chlubna se provinil v úvodu třetí třetiny čtvrtečního zápasu nedovoleným zásahem do hlavy nebo krku. Jeho zákrok na karlovarského beka Joonu Huttulu ale dvojice hlavních sudích Roman Mrkva, Pavel Obadal v utkání vůbec nepotrestala. Jihočeši vedou nad Karlovými Vary v sérii 2:0.

Program play off extraligy