Energii k výhře nad Motorem nestačila ani skvělá třetí třetina, Liberec doma prohrál i podruhé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Energii k výhře nad Motorem nestačila ani skvělá třetí třetina, Liberec doma prohrál i podruhé

Aktualizováno
Českobudějovický Motor přidal druhou výhru.
Českobudějovický Motor přidal druhou výhru.Profimedia
Předkolo play off hokejové Tipsport extraligy po 24 hodinách pokračovalo druhými zápasy a stejně jako ve středu uspěly tři ze čtyř domácích celků. Hokejisté Českých Budějovic, Litvínova a Mountfieldu vytěžili z domácího prostředí maximum a mají postupové mečboly. Na čtvrtfinále po dvou zápasech v Liberci mohou myslet i hokejisté Olomouce, kteří zvládli i druhé prodloužení v sérii a doma mohou stvrdit překvapivě rychlý postup.

Motor ČB – Karlovy Vary 5:4p

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 2. utkání předkola play off doma nad Karlovými Vary 5:4 v prodloužení a při vedení 2:0 na zápasy mají postupový mečbol do čtvrtfinále. Mohou tak rozhodnout už v sobotu na západě Čech. Motor sice ve třetí třetině ztratil vedení 4:0, ale v čase 61:40 rozhodl kapitán Milan Gulaš, který si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Obránce Michal Gulaši v dresu domácích odehrál jubilejní 1000. zápas v extralize.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Litvínov – Plzeň 4:1

Hokejisté Litvínova i ve druhém utkání série předkola play off extraligy porazili Plzeň a po dnešním domácím vítězství 4:1 se ujali vedení 2:0 na zápasy. Dvěma góly zazářil britský útočník Liam Kirk, v této sezoně se mu to povedlo už počtvrté. Třetí utkání se odehraje v sobotu na ledě Západočechů a Verva v něm může rozhodnout o postupu.

Průběh zápasu
Průběh zápasuLivesport

Liberec – Olomouc 2:3p

Hokejisté Olomouce uspěli i ve druhém utkání předkola play off na ledě Liberce, kde dokázali otočit stav utkání z 0:2 na 3:2 v prodloužení. V čase 60:49 rozhodl Jakub Orsava, který rozuzlil v nastavení i středeční zápas jediným gólem večera. Série hraná na tři vítězné se nyní stěhuje na Hanou, kde v sobotu bude pokračovat třetím duelem a Olomouc už může slavit postup do čtvrtfinále.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Mountfield HK – Vítkovice 1:0

Hokejisté Hradce Králové na startu série předkola play off proti Vítkovicím beze zbytku využili výhody domácího prostředí a do Ostravy pojedou za stavu 2:0 na zápasy. Ve druhém utkání jim k vítězství stačil jediný gól z první části, který byl připsán Kevinu Klímovi. Úřadující vicemistr tak může v repríze loňského semifinále rozhodnout už v sobotu.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport