V Plzni skončil realizační tým v čele s Kořínkem a Strakou, odchází i čtveřice hráčů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Plzni skončil realizační tým v čele s Kořínkem a Strakou, odchází i čtveřice hráčů

Martin Straka a Petr Kořínek už se na lavici Plzně neobjeví.
Martin Straka a Petr Kořínek už se na lavici Plzně neobjeví.Profimedia
Vedení hokejové Plzně odvolalo po vyřazení v předkole play off realizační tým v čele s hlavním trenérem Petrem Kořínkem (57). Na střídačce extraligového celku končí i spolumajitel klubu Martin Straka (51). Západočeši o tom informovali v tiskové zprávě na webu.

Kořínek převzal tým na začátku minulé sezony, kdy nahradil odvolanou dvojici Václav Baďouček - Miloš Říha. Od začátku s ním jako asistent spolupracoval František Bombic. Později je na střídačce doplnil Straka.

"Důvodem je nespokojenost s výsledky v právě skončeném ročníku. Nové složení realizačního týmu bude oznámeno po dokončení probíhajících jednání," uvedl klub v krátké zprávě.

V první sezoně Západočeši pod vedením Kořínka obsadili v základní části 12. místo a následně vypadli s Libercem po prohře 2:3 na zápasy. V tomto ročníku byly výsledky Plzně podobné. V dlouhodobé části byla dvanáctá a v předkole prohrála 0:3 na zápasy s Litvínovem.

Plzeň, v níž po sezoně skončil i sportovní manažer Tomáš Vlasák, v pátek zveřejnila i jména čtyř hráčů, kteří po skončení smlouvy nebudou pokračovat. Odchází brankář Milan Klouček, obránce Martin Bučko a útočníci Aleksi Rekonen a Jakub Pour.

Livesport Daily #215: Zájem o extraligu by měl být vyšší. Titul? Věřím Spartě, říká Olesz
Livesport