Vary na úvod rozdrtily Vítkovice, hladkou výhru slaví Pardubice, Kladno nedalo gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vary na úvod rozdrtily Vítkovice, hladkou výhru slaví Pardubice, Kladno nedalo gól

Aktualizováno
Karlovy Vary měly silnou úvodní třetinu.
Karlovy Vary měly silnou úvodní třetinu.Profimedia
V pátek se šesti zápasy naplno rozjel nový extraligový ročník. Celkem jasně si na startu počínali hokejisté Pardubic, kteří přehráli Litvínov 5:1. Také rival Dynama z Hradce získal první tři body do tabulky, Kometě nepovolil na jejím ledě ani gól a vyhrál 4:0. Vysokou výhru 6:2 oslavily Karlovy Vary, které čtyři góly na ledě Vítkovic daly už v první části hry.

Vítkovice – Karlovy Vary 2:6

Vítkovic neobstály v roli favorita a v prvním kole nového ročníku nejvyšší soutěže na domácím ledě utrpěli překvapivě vysokou porážku 2:6. Energie rozhodla čtyřmi góly už v úvodní části zápasu, dvakrát se prosadili Švéd Lukas Zetterberg a Tomáš Rachůnek. Západočeši přerušili sérii sedmi porážek ve vzájemných zápasech.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kometa – Mountfield HK 0:4

Slovenský útočník Alex Tamaši, který Mountfield posílil před sezonou z Banské Bystrice, k výhře pomohl dvěma body za gól a asistenci. Brankář Patrik Bartošák ozdobil svůj návrat do domácí nejvyšší soutěže čistým kontem. Pro bývalého hráče Vítkovic a Třince to byla 15. nula v extralize.

Liberec – Mladá Boleslav 4:3

Dramatický duel rozhodl v čase 58:34 Jaroslav Vlach. Třemi body za gól a dvě přihrávky se blýsknul domácí Martin Faško-Rudáš, stejnou bilanci měl na straně poražených Fin Juhamatti Aaltonen. Bývalý reprezentační kouč Filip Pešán oslavil návrat na lavičku Bílých Tygrů po čtyřech letech vítězstvím.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Olomouc – Kladno 1:0

O vítězství Hanáků rozhodl na konci první třetiny premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži slovinský útočník Rok Macuh. Slovenský brankář Branislav Konrád si připsal 30. čisté konto v základní části české extraligy a celkově 31. nulu v součtu s play off.

Pardubice – Litvínov 5:1

Východočeši vedli po dvou třetinách 2:1, definitivně rozhodli v posledním dějství. Dva góly Dynama vstřelil útočník Lukáš Radil, třemi kanadskými body zahájili sezonu Tomáš Zohorna (0+3) s Robertem Kousalem (1+2).

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sparta – České Budějovice 5:2

Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsal kapitán Michal Řepík, jubilejní 600. zápas v extralize oslavil brankou Miroslav Forman. Sparta porazila Jihočeši v soutěži pošesté za sebou.

Aktuální tabulka extraligy

Se začátkem nové sezony nabízí Livesport.cz ve spolupráci s Radiožurnálem Sport audiokomentáře ze všech zápasů hokejové extraligy.