Ve třetí části to nebyl hokej. Dotchinovo chování bylo za hranou, líčil kapitán Sparty Řepík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ve třetí části to nebyl hokej. Dotchinovo chování bylo za hranou, líčil kapitán Sparty Řepík

Ve třetí části to nebyl hokej. Dotchinovo chování bylo za hranou, líčil kapitán Sparty Řepík
Ve třetí části to nebyl hokej. Dotchinovo chování bylo za hranou, líčil kapitán Sparty ŘepíkProfimedia
Gól sparťanského útočníka Michala Řepíka (34) definitivně zlomil hokejisty Kladna v dnešním utkání 4. kola extraligy. Hosté díky svému kapitánovi zvýšili v době tlaku Rytířů na 3:0 a zápas, který končil boxerskými vložkami, nakonec ovládli 7:1. Zůstávají tak na čele tabulky a neporažení.

"Jsme za takový start rádi. Chtěli jsme ho, máme ho, je to příjemné, ale stojíme nohama na zemi," řekl Řepík novinářům po zápase. "Je začátek sezony, každý má sílu, hodně se bruslí. Nikde nás nic snadného nečeká, ale budeme chtít ve vítězné šňůře pokračovat co nejdéle," uvedl.

Ačkoli vítězství o šest gólů na ledě Kladna vypadá na první pohled jednoznačně, Sparta na chvíli vypadla z role. Při dvoubrankovém vedení čelila v úvodu druhé části hry náporu Rytířů.

"Měli jsme dobrou první třetinu, ale začátek druhé se nám vůbec nepovedl. Prvních deset minut byli Kladenští u nás ve třetině, my ztráceli puky ve středním pásmu, nehráli jsme dobře. Byli jsme rádi, že jsme nedostali gól," přiznal rodák z Vlašimi.

Právě jeho trefa, když se od mantinelu prosmýkl před branku a puk hodil přes Brízgalovu lapačku, tlak Kladna otupila. "Pak jsme přidali další dva rychlé góly, což rozhodlo," tvrdil čtyřiatřicetiletý útočník. "Ve třetí třetině to už nebyl hokej, jen se vylučovalo. Jsme rádi, že jsme vyhráli. V Kladně to pro Spartu není nikdy lehký zápas," podotkl.

Závěrečné šarvátky kapitán Sparty nechápal. Střídačku hostů po bitce s Filipem Chlapíkem provokoval Kanaďan Jake Dotchin, pro kterého střetnutí skončilo předčasně. "Nelíbilo se mi, že vyskakuje po jednom z našich nejofenzivnějších hráčů a úplně zbytečně za jasného stavu. Tohle je podle mě přes čáru," zlobil se Řepík. "To je do nějaké nižší americké ligy, možná ani tam by si to nedovolil. Je to dobrý hráč, potřebují ho na ledě a on se takhle předvádí," řekl.

Řepíkovi v útoku chyběl zraněný centr Vladimír Sobotka, ve druhé formaci s Chlapíkem ho zastoupil Ondřej Najman. "Je dobrý hráč, dal krásný gól. Něco jsme si vytvořili na to, že jsme spolu hráli první ostrý zápas. Nebylo to špatné. Než se vrátí Sob, vydržíme takhle," dodal kapitán Sparty.

Přehled zápasu Kladno – Sparta 1:7