Budějovice pořád válí, formu mají Engineers, brněnské celky vyhrály

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Budějovice pořád válí, formu mají Engineers, brněnské celky vyhrály
Další týden v ULLH je za námi.
Další týden v ULLH je za námi.ULLH
Univerzitní liga ledního hokeje nabídla další zajímavé zápasy základní části. V uplynulém týdnu se odehrálo pět duelů, dvakrát si zahráli hokejisté z Plzně a Ostravy, naopak volno měli hráči UK Kings. Black Dogs si otevřeli střelnici, Seveřanům nasázeli 10 branek. Engineers přetlačili Riders a vítězství zapsali také medvědi z HC MUNI.

Budějovická desítka

Gólové hody byly k vidění na jihu Čech, Black Dogs zasypali své soupeře z Ústí nad Labem 71 střelami a do branky Severočechů padl kotouč hned desetkrát. K vidění bylo hned sedm různých střelců, nejvýrazněji se pod výhru 10:3 podepsali čtyřbodoví útočníci Matouš Masopust a Vojtěch Krcho. Tři body zapsali Jan Vavřík a Tomáš Vochozka. Na druhé straně se dvěma góly blýskl Michal Svoboda. Budějovice i nadále zůstávají na čele tabulky Univerzitní ligy, a to s náskokem pěti bodů na druhé Engineers.

Black Dogs Budweis – HC North Wings Ústí nad Labem 10:3

Engineers potřetí v sezoně zdolali Pardubice

Do enteria areny se vypravili pražští Engineers, kteří se v letošním roce s Riders setkali již poosmé. Všechny předchozí duely zvládli lépe Pražané a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Skóre utkání otevřel zkraje druhé třetiny Matěj Hasil, který zakončil přečíslení. Hosté brzy přidali i druhou trefu, pálil Pavel Vaňous. Riders zvýšili tempo až ve třetí části, v přesilovce snižoval Stolín. Následně se domácí pokoušeli srovnat při hře bez gólmana, ale risk jim nevyšel a Kučera pojistil vítězství Engineers trefou do odkryté klece.

Riders Univerzita Pardubice – ČVUT Engineers Prague 1:3

Akademici zvítězili v Ostravě

V pondělí se hokejisté Plzně vypravili do Ostravy, kde vyzvali domácí BOčko. Již od prvních minut byli aktivnější hosté, kteří Ostravany přehrávali. Hokejisté z Plzně nakonec zvítězili poměrem 6:2, i když na východ republiky dorazili v okleštěné sestavě. Během duelu se blýskl hattrickem útočník Vít Reitspies.

BO Ostrava Vítkovice Steel – ZČU Akademici Plzeň 2:6

Nájezdovou loterii zvládla lépe Masaryčka

O dva dny později Plzeň přivítala na domácí půdě medvědy z HC MUNI. Hned první třetina nabídla mnoho branek, za Brňany se prosadili Morev, Greguss a Gergel, za hosty pálil Šibra. Do druhé periody tak šli domácí s dvoubrankovou ztrátou. Tu však během následujících 40 minut dokázali díky brankám Matouška a Jana Šibry smazat. Utkání rozhodla až nájezdová loterie, ve které byli lepší hosté. S gólmanem Černým si poradili Jakubec a Martin Gergel, naopak Král zůstal nepřekonán.

ZČU Akademici Plzeň – HC MUNI 3:4sn

Kavalíři vyzráli na Ostravu i na potřetí

Třetí měření sil v letošní sezoně svedli brněnští Cavaliers a ostravské BOčko. Do utkání lépe vstoupili Ostravané, kteří využili přesilovou hru, radoval se Paško. Brno začalo zvedat tempo už ve druhé části, hosty z východu republiky však držel výborný Daňa. Kavalíři nakonec srovnali krok ve 49. minutě zásluhou trefy Koldera. Domácí obrat dokonali v 53. minutě, Charvát byl připraven na úspěšnou dorážku. Pojistku o prázdné klece přidal Plitko.

VUT Cavaliers Brno – BO Ostrava Vítkovice Steel 3:1

Poslední porce Univerzitního hokeje v letošním kalendářním roce je na programu od 11. prosince. Do akce půjdou všechny celky kromě pardubických Riders. Chystá se souboj dvou nejlepších celků probíhajícího ročníku či brněnské derby Za Lužánkami.

Aktuální ligová tabulka.
Aktuální ligová tabulka.ULLH