Poslední zápasy roku v ULLH: North Wings zaskočili Plzeň, v čele pořadí přezimují Black Dogs

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poslední zápasy roku v ULLH: North Wings zaskočili Plzeň, v čele pořadí přezimují Black Dogs
Poslední zápasy roku v ULLH: North Wings zaskočili Plzeň, na čele přezimují Black Dogs
Poslední zápasy roku v ULLH: North Wings zaskočili Plzeň, na čele přezimují Black DogsULLH
Univerzitní liga má před sebou vánoční a zkouškovou přestávku. Do posledního herního týdne se nezapojili pardubičtí Riders, kteří absolvovali poslední duel roku už 4. prosince. Válela Karlovka, jež si hravě poradila s Ostravou, North Wings zase doma šokovali úřadující mistry z Plzně. Black Dogs v souboji předních celků zdolali Engineers a brněnské derby dopadlo lépe pro MUNI.

Souboj nejlepších týmů ovládli Black Dogs

Budějovičtí Black Dogs pokračují v krasojízdě, ve středu se vydali do Prahy, kde vyzvali Engineers. Do vedení šli Inženýři, pěkné zakončení v samostatném úniku předvedl David Routa. Následovala však pasáž zápasu, kdy Jihočeši otočili čtyřmi góly. Prosadili se Masopust, Krcho, Vavřík a Vochozka. Domácí začali dohánět tříbrankové manko až ve třetí části, pálil Staněk a Matějka. V posledních minutách však domácí tlak ovoce nepřinesl a body si domů odvezli hosté z Budějovic.

ČVUT Engineers Prague – Black Dogs Budweis 3:4

Karlovka přestřílela Ostravu

Gólově bohaté utkání se odehrálo minulé pondělí v Praze, kam dorazili hokejisté z Ostravy. BOčko přijelo do hlavního města v okleštěné sestavě, ale domácím favoritům statečně vzdorovalo. V první periodě se dvěma góly blýskl domácí obránce Daniel Piskač. Karlovka ještě více odskočila v prostřední části, kdy skórovala čtyřikrát, hosté se na střeleckou listinu zapsali díky trefě Byčkova. Ve třetí třetině se utkání už jen dohrávalo a Kings z Prahy zapsali důležitou výhru 7:3, díky ní se drží na třetím místě v ligové tabulce.

UK Kings Prague – BO Ostrava Vítkovice Steel 7:3

Překvapení v Ústí

Úřadující mistři Univerzitní ligy si udělali výlet na sever, kde je čekal pikantní duel s North Wings. Ústečtí hokejisté mají však v posledních týdnech před domácím publikem výbornou formu, což potvrdili i ve vzájemném měření sil s Plzní. Během úvodních 40 minut si domácí vybudovali pohodlný čtyřbrankový náskok, ve třetí části padlo celkem pět branek, a i když se hosté dostávali do lepších střeleckých možností, odjeli domů s prázdnou. Ústí k zisku tří bodů do tabulky výrazně pomohl čtyřbodový Jan Jindra.

HC North Wings Ústí nad Labem – ZČU Akademici Plzeň 6:3

Brněnské derby pro MUNI

Odveta za brněnský Hokejový souboj univerzit se konala ve Sportcentru Lužánky, kde své domácí zápasy hrají hokejisté HC MUNI. První perioda byla velmi vyrovnaná a přinesla pouze jediný gól, ve vlastním oslabení ujel Jan Hasoň z MUNI, který pálil z forhendu. Druhá perioda branky nenabídla, ale na ledové ploše se přiostřilo a hokejisté nastřelili pár brankových konstrukcí. Ve třetí části opět pálili pouze domácí, nejprve se trefil Hasoň, pojistku do prázdné přidal Martin Gergel. První čisté konto v Univerzitní lize zapsal Filip Král, který čelil 41 střeleckým pokusům hráčů VUT.

HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 3:0

Univerzitní liga má nyní na programu delší přestávku, zápasy 13. kola jsou naplánovány na týden od 29. ledna.