Souboj dobyvatelů pro Ústí, Plzeň čepovala dvanáctku a dvakrát rozhodovaly nájezdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Souboj dobyvatelů pro Ústí, Plzeň čepovala dvanáctku a dvakrát rozhodovaly nájezdy
I tento týden byly k vidění skvělé zápasy v ULLH.
I tento týden byly k vidění skvělé zápasy v ULLH.ULLH
Univerzitní hokej zažil další výjimečný zápas, na ústecký "Souboj dobyvatelů" dorazilo 1055 fanoušků, domácí přetlačili v důležitém zápase Ostravu. Pondělní zápasy Univerzitní ligy dospěly do nájezdů, ve středu kromě Ústí bodovali také loňští finalisté z Prahy a Plzně.

Riders ztratili slibný náskok

Pardubičtí Riders se po dlouhé době představili před domácím publikem v enteria areně, kde přivítali Black Dogs. Po první třetině bylo skóre bezbrankové, kralovali totiž oba gólmani. První branku měli na svědomí hosté, ve 28. minutě pálil forhendem Tadeáš Pinkas. Domácí rychle reagovali, se štěstím skóroval Adam Novotný. Hosté mohli jít do vedení, ale trestné střílení nebylo využito. Riders překlopili skóre na svou stranu díky razantní střele Lukáše Hebka.

Dvoubrankový náskok dal domácím Marek Ladman, který stál na konci pěkné kombinace. V posledních deseti minutách se do toho hosté opřeli a díky trefám Jana Vavříka a Vojtěcha Krcha svítilo na kostce po 60 minutách skóre 3:3.

Po prodloužení následovaly nájezdy, kde kralovali gólmani, branka padla až v závěru šesté série, Sodomku v brance Pardubic překonal Tadeáš Pinkas.

Riders Univerzita Pardubice – Black Dogs Budweis 3:4sn

Nájezdy rozhodovaly i v Ostravě

V Ostravě se začalo opravdu zhurta, v první třetině padly hned čtyři branky. Jako první skórovala MUNI, když bezchybně pálil Tadeáš Jakubec, hned vzápětí kontroval Radek Dvořák. Hosté z Brna ukázali své ofenzivní naladění díky trefám Jana Moreva a Matěje Drlíka.

Ve druhé částí pálil domácí Daniel Zajíc, snížil tak na rozdíl jedné branky. Ve 48. minutě přišlo vyrovnání z hole Radka Dvořáka. Masaryčka rychle skočila znovu do vedení, když pálil Matěj Drlík, ale domácí opět srovnali díky trefě Martina Kubíka. Duel dospěl až do nájezdů, kde byli úspěšnější hostující medvědi z Brna.

BO Ostrava Vítkovice Steel – HC MUNI 4:5sn

Souboj dobyvatelů opanovali North Wings

Velké utkání se konalo na severu Čech, kam dorazil celek z Ostravy. Do Souboje dobyvatelů vstoupili lépe domácí, kteří po polovině zápasu vedli už 4:0. Postupně se na listinu střelců zapsali Michal Svoboda, Lukáš Sajdl, David Nedoma a Jakub Tot. Ostrava poprvé skórovala ve 39. minutě, když pálil Patrik Mikula.

Hosté byli při chuti i v úvodu třetí části a díky trefám Jiřího Hepnara a Matěje Potočného se dostali na rozdíl jediné branky. North Wings však žádný velkolepý obrat nedovolili a přidali další čtyři branky, dvakrát pálil Tomáš Jarý, k němu se připojili Lukáš Sajdl a Hanuš Petržílka.

HC North Wings Ústí nad Labem – BO Ostrava Vítkovice Steel 8:3

Na Hvězdě zazářili domácí Engineers

Úvodní třetina souboje mezi Engineers a MUNI byla vyrovnaná, domácí však hostům napálili gól do šatny díky trefě Davida Routy. Zkraje druhé části zvyšoval Pavel Vaňous, ale prosadili se i hosté díky ráně Tadeáše Jakubce. Do třetí dvacetiminutovky tak bylo zaděláno na pořádné drama. Nejprve mohli domácí více odskočit, ale Routa nevyužil trestné střílení, naopak udeřili Brňané, kteří díky brankám Šimona Malenovského a Jana Moreva otočili skóre.

Domácí však velmi rychle reagovali a po přesných trefách Tomáše Březiny a Michala Kučery Engineers opět vedli. Hosté se nestihli vrátit zpět do hry a navíc ještě jednou inkasovali po trefě Františka Janušky.

ČVUT Engineers Prague – HC MUNI 5:3

V souboji o první pozici v tabulce dominovala Plzeň

V Kuřimi se sehrál souboj o průběžné první místo tabulky Univerzitní ligy. Místo vyrovnané bitvy však šlo o jasnou záležitost ve prospěch hostů z Plzně, kteří byli při chuti hned od začátku. Západočeši nakonec načepovali domácím Cavaliers hned 12 kousků, Brňané se zmohli pouze na jedinou trefu.

Nejvíce si zápas užil nováček v Univerzitní lize David Roubal, který nastřílel hattrick, ke kterému přidal dvě asistence. Čtyři kanadské body zapsal také obránce Dominik Houdek. V příštím týdnu čeká Plzeň těžší oříšek, na západ Čech totiž dorazí Engineers a bude se konat repríza loňského finále.

VUT Cavaliers Brno – ZČU Akademici Plzeň 1:12

Další porce zápasů je na programu již v pondělí 13. listopadu, kdy se bude hrát v Plzni a Českých Budějovicích. Kompletní rozpis je k dispozici pod tímto odkazem.

Zmínky