Inter – AC Milán 1:0. Milánské derby rozhodl Martínez, další dva góly neplatily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter – AC Milán 1:0. Milánské derby rozhodl Martínez, další dva góly neplatily

Aktualizováno
Lautaro Martínez vstřelil vítězný gól milánského derby.
Lautaro Martínez vstřelil vítězný gól milánského derby.AFP
Až na úplný závěr týdne si Serie A schovala největší lákadlo. Milánské derby mezi Interem a AC rozhodl zásah Lautara Martíneze (25) ze 34. minuty. Další dva zásahy Interu neplatily, jeden kvůli faulu a jeden kvůli ofsajdu.

Favorizovaný Inter měl v úvodu sílící převahu, která po pěti minutách vyústila ve velkou šanci kapitána Martíneze. Jeho prudký pokus na bližší tyč skvěle vyrazil Ciprian Tatarusanu. Martínez byl chvíli nato opět v dobré pozici, tentokrát hlavou těsně minul. Rossoneri takřka jen bránili, a když už se vydali na útočný výlet, končili sotva pár metrů za půlící čárou.

Dlouho visící gól ve vzduchu nakonec spadl do sítě AC právě ze vzdušného prostoru, kde se po rohovém kopu nacházel skákající Martínez a hlavou usměrnil míč do sítě. Ještě před koncem první půle mohl zvýšit přímo od rohového praporku Hakan Calhanoglu, Tatarusanu byl však pozorný.

Utkání Inter – AC Milán 1:0

Obraz hry se po změně stran neměnil. V 55. minutě se musel opět činit Tatarusanu proti další dobře mířené ráně Martíneze po přihrávce Edina Džeka. Až tři minuty nato zaznamenali premiérový střelecký pokus Rossoneri, a to z hlavy Oliviera Girouda. Brána by však musela mít ragbyové rozměry, aby vyvedla hráče Interu z míry. S blížícím se koncem se přece jen AC dostávalo blíže bráně Interu, s žádnou z šancí však nenaložilo ideálně a Nerazzurri těsné vedení uhájili.

Livesport hráč utkání: Lautaro Martínez (Inter)

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport