Je čas vrátit se tam, kam patřím, říká Adamczyková. Kvůli snowboardu bude dohánět kila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je čas vrátit se tam, kam patřím, říká Adamczyková. Kvůli snowboardu bude dohánět kila

Eva Adamczyková se brzy vrátí na snowboard.
Eva Adamczyková se brzy vrátí na snowboard.Profimedia
Úvod sezony česká snowboardkrosařka Eva Adamczyková (30) vynechala kvůli účasti v televizní taneční show StarDance. Přišla o dva závody, ale ve zbývajících deseti chce být připravená. O první body by chtěla jet 26. ledna ve švýcarském Svatém Mořici.

Adamczyková má za sebou několikaměsíční dřinu na tanečním parketu, kde pilovala standard i latinu a kvůli poněkud jiné sportovní disciplíně ubrala na váze, se kterou tradičně závody na snowboardu jezdí. V úvodních závodech prý kila mohou chybět, dvojnásobná olympijská medailistka ale tvrdí, že postoj na prkně nezapomněla. "Těším se na zimu, na snowboard a na první trénink v trati. Těším se na cely tým, se kterym odjíždím na soustředění. Nehodlám sezonu nijak odšudlat, na trati nechám maximum," říká odhodlaně.

Účast v taneční show, ve které skončila na stříbrné pozici, už pro ni zůstává kapitolou, která je uzavřená: "Je to za mnou. Užila jsem si to, tanec mi chybí, stejně jako lidi, které jsem díky němu potkala, ale možná i proto už se o tom teď nepotřebuji bavit. Myslím, že je čas vrátit se tam, kam patřím."

Televizní a filmový průmysl se ale Adamczykové ještě dál týkat přesto bude. Během zimy se také v českých kinech představí film s názvem "Efka – nejrychlejší holka vesmíru."

Efka - nejrychlejší holka vesmíru
Eva Adamczyková - press

Kvalifikace na nejbližší závod Světového poháru se pojede 25. ledna ve Svatém Mořici, finálové jízdy jsou v plánu o den později. Kromě Adamczykové se na start postaví také trojice českych mužů Jan Kubičík, Radek Houser a Kryštof Choura.

"Výsledky kluků v prvních dvou závodech jsou nadějeplné. Všem se podařilo kvalifikovat do hlavních závodů, Kryštof se navíc probojoval do malého finále. Jejich časy ukazují, že všichni tři zvládli letní a podzimní přípravu skvěle a jsou připraveni do další části sezony," pochvaluje si dosavadní prezentaci svych svěřenců trenér Marek Jelínek.

Adamczyková by podle něj mohla svou výkonností pomoci i svým mužským kolegům. "Budeme rádi, když se Eva letos dostane na stupně vítězů a nevidím to jako nereálné. Utekly nám dva týmové závody, ale ještě jeden nás snad čeká. Tam cítím šanci na medaili," dodává kouč české reprezentace.

Program českého snowboardkrosového týmu v sezoně 2023/24:

25. – 26. 1. Svaty Mořic (Švycarsko)

2. – 4. 2. Gudairi (Gruzie)

1. – 3. 3. Sierra Nevada (Španělsko)

8. – 9. 3. Cortina d’Ampezzo (Itálie)

15. – 17. 3. Montafon (Rakousko)

22. – 24. 3. Mt. St. Anne (Kanada)