Snowboardistka Keclíková je juniorskou vicemistryní světa v paralelním slalomu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Snowboardistka Keclíková je juniorskou vicemistryní světa v paralelním slalomu
Snowboardistka Adéla Keclíková navázala na loňský bronz Zuzany Maděrové.
Snowboardistka Adéla Keclíková navázala na loňský bronz Zuzany Maděrové.Profimedia
Snowboardistka Adéla Keclíková (18) získala na mistrovství světa juniorů v rakouském Lachtalu stříbrnou medaili v paralelním slalomu. Navázala tak na loňský bronz Zuzany Maděrové (20) ze stejné disciplíny na MSJ v Bansku.

Keclíková, která už jezdí i závody Světového poháru, byla sedmá v kvalifikaci a po třech výhrách ve vyřazovací části postoupila do velkého finále. Až tam našla ostravská snowboardistka přemožitelku, Kanaďanku Aurelii Moisanovou. Finálovou jízdu Keclíková nedokončila.

Nejlepší z šestice českých reprezentantek byla Keclíková i v pátečním obřím slalomu, v němž obsadila 13. místo. Z šesti českých juniorů byl v obou závodech nejvýše sedmnáctiletý Kryštof Minárik, který skončil šestý ve slalomu a desátý obřím slalomu.

Šampionát zakončí v neděli závod smíšených dvojic, v němž pojedou tři české včetně páru Minárik, Keclíková. Minárik loni v této disciplíně získal bronz s Maděrovou, jež po plném přechodu do seniorské kategorie obsadila celkové osmé místo v SP a v lednovém závodu v Simonhöhe skončila druhá. Loni Maděrová ziskem dvou bronzů ukončila čekání českého alpského snowboardingu na medaili z MSJ od dvou titulů Ester Ledecké v roce 2013.