Jsme rádi za každý bod, cenil si výhry nad Boleslaví Řepík. Už se těší na Kempného

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jsme rádi za každý bod, cenil si výhry nad Boleslaví Řepík. Už se těší na Kempného
Jsme rádi za každý bod, cenil si výhry nad Boleslaví Řepík. Už se těší na Kempného
Jsme rádi za každý bod, cenil si výhry nad Boleslaví Řepík. Už se těší na KempnéhoProfimedia
Svým druhým gólem v utkání a celkově šestým v sezoně zajistil kapitán hokejové Sparty Michal Řepík (33) vítězství Pražanů ve 14. kole extraligy nad Mladou Boleslavi 3:2 v prodloužení. Sparťanský kanonýr byl se dvěma body spokojený a doufá, že pozvednou jeho tým k lepším výsledkům.

"Jsme rádi za každý bod. Tohle není nějaký čtrnáctý tým tabulky. Přijel pátý mančaft extraligy, mají dobré hráče, hrajou dobře. Samozřejmě jsme si to pokazili sami, mohli jsme mít třeba tři (body), ale tak už to bohužel je," řekl Řepík novinářům.

Sparta ve druhé třetině vyslala jen tři střely na branku a soupeř měl po ní navrch v poměru 18:7. "Snažili jsme se hrát dobře dozadu a neudělat žádnou chybu. To tak z toho vyplynulo. Oni mají dobrý tým, hráli taky dobře dozadu a dobře bruslili. Byl to urputný zápas. Byl jsem rád, že jsme to pak protrhli a nakonec získali dva body," prohlásil Řepík.

Řepík otevřel skóre ve 49. minutě, i když si nebyl jistý autorstvím branky. Měl pocit, že puk mohl tečovat stínící Vladimír Sobotka. "Dobře tam clonil, já jsem se snažil co nejrychleji vystřelit. Možná to tam bylo tečované a pravděpodobně od Soba. Já si myslím, že mu to šlo od brusle," vrátil se k úvodní brance zápasu.

Náskok zvýšil z trestného střílení David Tomášek, ale po přihrávce Davida Štastného snížil Mário Lunter a v power play vyrovnal Pavel Kousal. "Měli jsme to ve svých rukou a zase se tam necháme zamotat ve třetině, zpoza branky přihrávka a dají nám gól. To se nám poslední dobou stává často. V šest na pět to tam procedil mezi nohama. Škoda. Nechali jsme si to zbytečné utéct," litoval Řepík.

V čase 63:21 rozhodl poté, co mu ideální pozici vytvořil Roman Horák. "Krásně to tam vypíchl u nás ve třetině na mantinelu a valili jsme dva. Přesvědčil toho beka (Alexe Lintuniemiho), že bude střílet. Krásně mi to tam naservíroval a já se snažil jen trefit bránu. Jsem rád, že to tam spadlo," komentoval rozhodující akci.

Horák, autor dvou přihrávek v utkání, za stavu 2:1 nevyužil šanci pojistit výsledek do prázdné branky při power play soupeře. "Říkal, že má už možná nějakou schizofrenii z té prázdné brány. Ale měl to tam těžké, dobrusloval ho tam a osekával (protihráč). Snažil se to tam trefit, nepovedlo se to a na druhé straně jsme bohužel dostali gól," vylíčil Řepík.

Těší se na posilu v obraně Michala Kempného, který se místo boje o pokračování v NHL v Seattlu rozhodl pro Spartu. "Michal je světová extratřída, hrál v NHL několik let a vyhrál Stanley Cup. Předtím hrál v Rusku. Dodá nám velké zkušenosti do kabiny, což nám i v té situaci, kdy se nám trošičku nedaří, může pomoct," uvedl Řepík.

"Možná bude trošku trvat, než si na to všechno tady zvykne. Neodehrál moc přípravných zápasů a budeme muset být trpěliví. Myslím, že nám obrovsky pomůže v průběhu sezony a potom v play off," dodal Řepík. Kempný by se měl zařadit do sestavy ve středu proti Vítkovicím.

Statistiky utkání Sparta Praha – Mladá Boleslav