Kometa jede na vítězné vlně a Koblížek znovu rozhodl. Už má pět vítězných gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa jede na vítězné vlně a Koblížek znovu rozhodl. Už má pět vítězných gólů

Radek Koblížek znovu rozhodl, tentokrát proti Kladnu.
Radek Koblížek znovu rozhodl, tentokrát proti Kladnu.Profimedia
Útočník hokejistů Brna Radek Koblížek (25) potvrdil na ledě Kladna výbornou formu z posledních zápasů šestou brankou v sezoně. Prosadil se popáté za posledních pět vystoupení a co víc - už pětkrát byl jeho zásah také vítězným gólem Komety, která po výsledku 5:3 protáhla vítěznou sérii už na sedm utkání.

"Zrovna jsem o tom říkal klukům, že mám vlastně šest gólů a z toho pět vítězných. Je to štěstí, ale samozřejmě jsem rád, že dávám góly v pravý čas a že vyhráváme," řekl Koblížek v pozápasovém rozhovoru s novináři.

"Nevím, čím přesně to je, snažím se," pousmál se pětadvacetiletý útočník. "Nic extra v tom asi není. Prostě střílím na bránu a vychází to na mě. Možná je to trošku i náhoda, která bude později třeba vycházet na někoho jiného," dodal Koblížek.

Utkání Kladno - Kometa

A reakce spoluhráčů poté, co se pochlubil v kabině? "Ironicky mi říkali, že patřím do NHL. Tak jsem se jim samozřejmě omluvil za to, že jsem něco vůbec řekl," přiblížil Koblížek, jehož v elitním útoku Brna doplňovali Petr Holík a Jakub Flek. "Holas je jeden z nejšikovnějších hráčů na puku, které jsem v kariéře zažil. A Flíček je výborný bruslař a bojovník. Myslím, že jsme si v lajně sedli a jsem rád, že v ní jsem. Dáváme góly, užívám si to."

Výhra na ledě předposledního týmu soutěže se nerodila lehce. "Na Kladně jsem ještě nehrál v rámci extraligy, ale kluci mi říkali, že se tady vždycky hraje těžko. Hřiště je malý a dost specifický. Byl to těžký zápas. Myslím si, že jsme měli hodně šancí, které ale mělo i Kladno. Mají dobrý tým, vstoupili do zápasu dobře. Nakonec to ale dopadlo lépe pro nás," pochvaloval si Koblížek.

Velkou překážkou byl pro hosty skvěle chytající Landon Bow v domácím brankovišti. "Je pravda, že dnes jsme si těch gólových šancí vytvořili fakt hodně, ale on chytal výborně. Možná kdybychom měli trochu víc štěstí, tak těch gólů dáme víc, ale předvedl výborný výkon. Naštěstí jsme mu i tak dokázali dát čtyři góly a jeden navrch jsme přidali do prázdné branky. Na druhé straně pochytal hodně šancí i Dominik Furch za stavu 4:3. Oba gólmani odchytali dobrý zápas," ocenil Koblížek.

Kometa vyhrává těsné zápasy

Z jeho týmu byla přes úvodní inkasovaný gól patrná pohoda a sebevědomí. "Vyhrává se, tak je nálada v týmu vždycky lepší a sebevědomí roste. Myslím si, že hrajeme dobře, vyhráváme těsný zápasy, což je super. Na druhou stranu, když jsme od Kladna dostali třetí gól, zbytečně jsme se zatáhli a dali jsme jim několik příležitostí ke srovnání. Na tom musíme zapracovat," připomněl Koblížek.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

Věří, že Kometa bude podobně úspěšně pokračovat i dál bez náznaku jakéhokoliv uspokojení. "Myslím, že v týmu je plno hráčů, kteří mají něco za sebou a dokáží si to sami v kabině ošéfovat. Mužstvo je dost chytré na to, aby si někdo myslel, že teď už jsme něco vyhráli. Určitě je to ale dobrý základ, body na začátku se vždycky hodí a my jsme jich teď nahráli docela hodně. Občas jsme měli i třeba štěstí, ale to k tomu patří. Musíme se pořád zlepšovat, pracovat na systému, makat, nebýt na hrušce a každý zápas odmakat na sto procent," zdůraznil Koblížek.

I přes formu a vydařené zápasy ale brněnský útočník nemyslí na návrat do reprezentace, kterou čeká brzy turnaj Karjala. "Vůbec. O ničem jsem ani neslyšel a nevím, kdy má vůbec vyjít nominace. Fakt netuším a nepřemýšlím nad tím. Mým cílem do každého zápasu je hrát co nejlépe. Snažím se na to nemyslet, i když bych asi lhal, kdybych říkal, že do repre nechci. Je to můj cíl se tam v sezoně podívat, ale chci hrát hlavně dobře každý zápas," řekl Koblížek, jenž oblékl dres národního týmu naposledy v ročníku 2020/21.