Litvínov se hrabe z krize. Každý si uvědomil, že musí víc pracovat pro tým, řekl Stránský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov se hrabe z krize. Každý si uvědomil, že musí víc pracovat pro tým, řekl Stránský

Litvínov se hrabe z krize. Každý si uvědomil, že musí víc pracovat pro tým, řekl Stránský
Litvínov se hrabe z krize. Každý si uvědomil, že musí víc pracovat pro tým, řekl StránskýProfimedia
Litvínovský útočník Šimon Stránský (24) se stal hrdinou severočeského derby s Libercem. Forvard utkání rozhodnul v prodloužení svou pátou trefou v probíhajícím ročníku a zejména jeho zásluhou Verva zvítězila 3:2 po prodloužení. Verva tak vyhrála i druhý zápas pod novým hlavní trenérem Karlem Mlejnkem.

"Jde spíše o maličkosti a drobné změny, nebudu ale úplně dopodrobna říkat jaké. Jsou to vážně spíše detaily. Hlavně si ale každý z nás konečně uvědomil, že musí daleko více pracovat pro tým i pro sebe," řekl Stránský novinářům po utkání. "Je to pro nás velké povzbuzení, oba to jsou velmi kvalitní soupeři. Hodně nám to zvedlo sebevědomí a věřím, že nám to výrazně pomůže také do dalších zápasů. Tým, co tu máme, je hodně kvalitní a rozhodně v tabulce patříme na úplně jiné příčky, než se momentálně nacházíme," podotkl Stránský. Před Libercem dokázal Litvínov v pátek doma porazit Spartu.

Bílí Tygři se momentálně nachází v herní i výsledkové krizi a chtěli na soupeře vlétnout. Zápas tak měl hodně divoký začátek a v úvodních jedenácti minutách padly hned čtyři branky.

Přehled utkání Liberec - Litvínov

"Bylo to hodně náročné utkání. Zápas měl opravdu vysoké tempo a hlavně první třetina se hrála nahoru dolů. Na Liberci bylo znát, že to chce po pěti porážkách v řadě konečně urvat. My jsme ale měli také jasný cíl odvést si odtud nějaký bod. Jsme rádi, že jsme dokázali v prodloužení rozhodnout a bereme dva cenné body," pochvaloval si Stránský, který do Litvínova zamířil před sezónou po dvou letech ve Finsku.

Litvínov mohl v zápase pomýšlet dokonce na tříbodový zisk. Branka Nicolase Hlavy na 3:2 z úvodu třetí třetiny ale nebyla po úspěšné trenérské výzvě domácí střídačky uznána.

"Samozřejmě jsme to řešili a ptali jsme se rozhodčích, proč gól nebyl uznán. Z našeho pohledu to totiž byl jasný gól a já jsem opravdu nikde neviděl důvod pro jeho neuznání. Rozhodčí nám ale řekli, že byl útočící hráč v brankovišti. Museli jsme to přijmout a sami jsme si na střídačce pak říkali, že rozhodčí se zkrátka takto rozhodli a my se musíme zase soustředit na sebe a naši hru," popsal spornou situaci člen širšího reprezentačního kádru.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

Litvínov dokázal vytěžit ze dvou zápasů se silnými soupeři pět ze šesti možných bodů a na předposlední Kladnou už ztrácí pouhé dva body. Stránský přiznal, že se hráčům Vervy daleko lépe dýchá.

"Určitě je to teď lepší a v šatně panuje příznivější nálada a atmosféra, když máme ze dvou zápasů pět bodů. Musíme v tom ale pokračovat, pořád tvrdě makat a dohnat všechny body, které jsme dosud zbytečně poztráceli. Věřím, že naše výkony se ještě více zvednou a najedeme na vítěznou vlnu," přál si Stránský.