Livesport hráč kola české ligy: Nezastavitelný Tecl i senegalská hvězda z Teplic

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Nezastavitelný Tecl i senegalská hvězda z Teplic
Livesport hráč kola české ligy: Nezastavitelný Tecl i senegalská hvězda z Teplic
Livesport hráč kola české ligy: Nezastavitelný Tecl i senegalská hvězda z TeplicProfimedia
Osmé kolo FORTUNA:LIGY sice nenabídlo žádný hattrick, nicméně hned pětice hráčů zaznamenala dvougólový zápas. Například pro Tomáše Chorého (27) to bylo vůbec první dvoubrankové utkání v nejvyšší soutěži. Dařilo se i dalším, ale titul hráč víkendu Livesport.cz získal Abdallah Gning (23), který se dvakrát trefil do sítě Sparty a zařídil Teplicím cennou remízu 2:2.

Abdallah Gning (FK Teplice)

Ještě před rokem znali jméno senegalského útočníka snad jen skalní příznivci druholigové Vlašimi, kde Gning působil. Od nové sezony však obléká dres Teplic, kde se těší důvěře trenéra Jarošíka. Po osmi zápasech nového ročníku FORTUNA:LIGY má na svém kontě třiadvacetiletý hráč už čtyři branky a je spolu s Jakubem Urbancem nejlepším střelcem svého týmu.

Povedené výkony teplického útočníka vygradovaly v sobotním duelu proti Spartě, kde se mu podařilo dvakrát překonat Matěje Kováře, čímž výrazně přispěl k remíze 2:2. "Gning podává skvělé výkony a hlavně dává důležité góly. Působí skromně, je takový tichý, ale mluví za něj výkony. I přechod z druhé ligy do první je pro něj náročný, navíc hraje skoro všechno," chválil na tiskové konferenci svého svěřence trenér Jarošík.

Proti Spartě tak navázal na týden starý výkon, kdy gólem a asistencí pomohl porazit Jablonec. Pokud bude Gning takto pokračovat i v dalším průběhu sezony, nebude pro Teplice jednoduché Senegalce ve svém týmu udržet.

Statistiky utkání Teplice - Sparta

Další hvězdy víkendu

Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Ani tentokrát nemůžeme v našem výběru opomenout zkušeného útočníka Slavie, který v nedělním duelu proti Českým Budějovicím opět exceloval. K jasné výhře 6:1 přispěl dvěma góly a jednou parádní asistencí z autového vzhazování. Český reprezentant s osmi brankami suverénně vede tabulku kanonýrů a brousí si zuby na překonání svého střeleckého maxima, kterým je 12 branek.

Přestože Tecl doufá v překonání této mety, zároveň zůstává nohama na zemi. "Věřím, že to překonám, ale žádný cíl si nedávám. Vím, jak to ve fotbale chodí. Člověk je nahoře, ale rychle může spadnout dolů. Takže se s pokorou a v klidu připravit na další zápas," nechal se slyšet na tiskové konferenci.

Proti Jihočechům v 18. minutě otevřel skóre po rohovém kopu a v závěru první půle zvýšil na 3:0. Po změně stran mohl zkompletovat svůj čtvrtý ligový hattrick v kariéře, ale z úhlu se mu nepodařilo trefit odkrytou branku. "To jsem měl určitě trefit, ale netrefil. Prostě z toho hattrick není. Hroutit se z toho nebudu, ale samozřejmě mě to mrzí," poznamenal Tecl, který má v tabulce střelců už třígólový náskok na Micka van Burena.

Statistiky utkání Slavia - České Budějovice

Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)

Brněnský útočník stále dokazuje, že nepatří do starého železa. V 8. kole FORTUNA:LIGY dovedl Zbrojovku k výhře 3:2 na hřišti Zlína. On sám se na tom podílel dvěma góly. Zkušený útočník se v nové sezoně podílel přímo na sedmi brankách svého týmu. Kromě čtyř zásahů, má na svém kontě i tři asistence.

Řezníček se poprvé prosadil v 19. minutě, když si v pokutovém území zpracoval centr, obešel gólmana a poslal míč do odkryté branky. "Byla to naše první vážnější šance a hned gól, což domácí rozhodilo," uvedl Řezníček na tiskové konferenci. Další zásah z kopačky brněnského útočníka přišel zkraje druhého poločasu, kdy proměnil pokutový kop.

Kanonýr Zbrojovky se v letošním ročníku prosazuje pouze na hřištích soupeřů, na radosti z gólů mu to však dle jeho slov neubírá. "Chutná to stejně. Samozřejmě bych se chtěl prosadit i doma, zatím mi to nevyšlo, ale doufám že to přijde. Třeba hned příště s Teplicemi," řekl Řezníček.

Statistiky zápasu Zlín - Brno

Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Zatímco proti Barceloně moc příležitostí k ohrožení soupeřovy branky plzeňský útočník neměl, proti Olomouci to bylo o něčem jiném. Chorý se proti svému bývalému zaměstnavateli prosadil hned dvakrát, což se mu v ligovém utkání podařilo poprvé v kariéře.

Úvodní gól zápasu vstřelil Chorý v 10. minutě, když zužitkoval perfektní přihrávku od Milana Havla a zakončoval do odkryté brány. O 24 minut později se vytáhlý útočník postavil k exekuci pokutového kopu, který s přehledem proměnil a vrátil hostům vedení. Nechybělo mnoho a krátce po přestávce mohl útočník Plzně zkompletovat hattrick, ale ve velké šanci netrefil branku. "Myslím si, že jsem si to dal opravdu dobře. Gólman Trefil snad ani neskočil, chtěl jsem to trefit jenom placírou na zadní tyč. Bohužel jsem netrefil branku. Mrzí mě to, mohly být tři góly, ale stačí dva," řekl na tiskové konferenci Chorý.

V aktuální sezoně FORTUNA:LIGY se plzeňskému útočníkovi podařilo skórovat již třikrát a směle tak může pomýšlet na překonání svého ligového maxima, kterým je šest branek. "Doufám, že to překonám, ale nechci předbíhat. Pro nás je důležité, že jsme získali tři body," prohlásil Chorý.

Statistiky zápasu Olomouc - Plzeň