Livesport hráč týdne české extraligy: Americký superparťák i znovuzrozený sparťan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Americký superparťák i znovuzrozený sparťan

Peter Krieger se podepsal už pod pět branek Vítkovic, pokaždé přesnou asistencí.
Peter Krieger se podepsal už pod pět branek Vítkovic, pokaždé přesnou asistencí.Profimedia
Nový extraligový ročník se rozběhl ve velkém stylu a hned na startu nechal vyniknout několik výrazných postav. O pozornost si hattrickem řekl českobudějovický Milan Gulaš (36), ze zapomnění vystoupil věčně zraněný sparťan Daniel Přibyl (29) a v dresu mladoboleslavských Bruslařů upoutal pozornost fanoušků svou přesnou přihrávkou Róbert Lantoši (26). Vůbec nejvíc ale exceloval v Ostravě ve vítkovickém dresu americký supernahrávač Peter Krieger (28), který si vysloužil titul Livesport hráč týdne české extraligy.

Peter Krieger (Vítkovice)

Když ve Vítkovicích před sezonou stavěli zbrusu novou první ofenzivní formaci, ukázali na duo Američanů. Z brněnské Komety přišla jedna z největších hvězd extraligy Peter Mueller, od níž se neočekávalo nic jiného, než góly. A rodák z Minnesoty se svou rolí popasoval na startu nového angažmá na jedničku, když ve dvou zápasech skóroval hned čtyřikrát – nejvícekrát ze všech.

Možná ještě působivější začátek ve vítkovickém dresu však zažil jeho krajan a novic ze slovenského Zvolenu Peter Krieger. "S PK (Kriegerem) se hraje velmi dobře, mám v útoku kvalitní spoluhráče, snažíme se navzájem vyhovět," těší Muellera. Není divu, že si nestěžuje, superparťák Krieger byl totiž přítomen u všech jeho přesných zásahů a asistenci navrch zapsal i při trefě Robertse Bukartse.

S pěti asistencemi zatím šikula z Oakdale vévodí kanadskému bodování celé extraligy a neskrývá nadšení: "Muells je jeden z nejlepších hráčů v Evropě. Snažím se ho najít kdykoliv můžu, stejně tak Bukartse. Moji práci to dělá o hodně jednodušší." Pokud bude americká letka z Vítkovic takhle pokračovat i nadále, čeká Rideru velmi zajímavá sezona. Zatím to vypadá, že v Ostravě trefili jackpot.

Statistiky utkání Vítkovice - Plzeň

Další hvězdy týdne

Milan Gulaš (České Budějovice)

"Hattrick vždycky potěší. Navíc, když to vyjde v prvním zápase doma, před plným barákem," nechal se slyšet po druhém utkání českobudějovického Motoru v sezoně jeho kapitán Milan Gulaš. Autor tří branek přispěl k demolici brněnské Komety 6:2 a následnému posunu Jihočechů do čele celé extraligy.

V Třinci, který svěřenci trenéra Jaroslava Modrého vyplenili aniž by inkasovali, exceloval především brankář Dominik Hrachovina. O pár dní později už to však byla největší hvězda Motoru, která si na ledové ploše Budvar arény řekla o zaslouženou pozornost. První dvě trefy byly impozantní, ta třetí padla trošku se štěstím. "To k tomu ale patří, ne?" smál se už čtyřbodový Gulaš.

Statistiky utkání České Budějovice - Kometa

Daniel Přibyl (Sparta Praha)

První vítězství i excelentní výkon Daniela Přibyla. Pražská Sparta zaznamenala v neděli před zraky domácích fanoušků samá pozitiva. Proti Litvínovu si extraligový vicemistr schoval všechny trumfy až do třetí třetiny, v níž zářil navrátilec Daniel Přibyl – sám jednou skóroval a zbylé dva góly svým spoluhráčům připravil přesnou asistencí.

"Je to samozřejmě hezké. Necítil jsem se úplně špatně, ale mohlo to být ještě lepší," pronesl písecký rodák po tříbodovém zápise z O2 areny. V sestavě Sparty se usadil po vleklých zdravotních problémech. "Teď jsem zdravý, ale nechci nic zakřiknout. Bojím se něco říct, abych druhý den někde něco nechytil," pronesl s opatrností Přibyl, který minulou sezonu zasáhl pouze do šesti extraligových duelů.

Statistiky utkání Sparta - Litvínov

Róbert Lantoši (Mladá Boleslav)

Stále pošilhává po NHL. V zámoří strávil dvě sezony na farmě, na povolávací rozkaz ze slavné soutěže však čekal marně. Dlouho působil ve Švédsku a když v létě řešil nové angažmá, Rusko pro něj nebylo téma. Róbert Lantoši nakonec zvolil Mladou Boleslav a na nejmenším stadioně v extralize exceloval hned při své soutěžní premiéře.

Proti Spartě zaznamenal slovenský reprezentant tři přesné asistence a zvláště ta poslední si řekla o zvláštní pozornost. Krásná střílená přihrávka našla před hostující brankou osamoceného Jana Stránského, který pohotově zvýšil na konečných 4:2. Ve druhém kole Lantoši na parádní debut nenavázal, start do nového angažmá však může považovat za více než vyvedený.

Statistiky utkání Mladá Boleslav - Sparta