Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Hudáček i nestárnoucí Plekanec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Hudáček i nestárnoucí Plekanec

Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Hudáček i nestárnoucí Plekanec
Livesport hráč týdne české extraligy: Čtyřbodový Hudáček i nestárnoucí PlekanecProfimedia
Hráčem týdne je třinecký Libor Hudáček (32), kterému ke čtyřem bodům stačil jediný zápas. Slovenský reprezentant na bratislavském Winter Classic řídil výhru nad Kometou gólem a třemi asistencemi a bodoval ve třetím zápase za sebou. Ve všech třech zápasech v uplynulém týdnu se prosadili Jakub Pour (23) s Alešem Jerglem (28), druhý jmenovaný tak svou bodovou sérii natáhl již na osm duelů. Třemi góly se blýskl Tomáš Plekanec (40), který i po čtyřicítce drží krok s nejlepšími.

Libor Hudáček (Třinec)

Nejlepší zápas v sezoně odehrál pod širým nebem v Bratislavě třinecký útočník Libor Hudáček. Slovenský reprezentant návrat domů oslavil gólem a třemi asistencemi a měl hlavní podíl na vysoké výhře Ocelářů 6:1. "Chtěl jsem potěšit hlavně lidi na Slovensku," přiznal po svém vydařeném představení.

Neuběhlo ani osm minut a dvaatřicetiletý útočník dostal červenobílou část publika na Tehelném poli poprvé do varu. V přečíslení dva na jednoho přesně našel krajana Marka Daňa a nejlepší extraligový střelec otevřel skóre speciálního zápasu.

Další body si hokejista se zkušenostmi z švédské, švýcarské nebo ruské ligy schoval do druhé poloviny zápasu. Nejprve se podepsal pod trefu Andreje Nestrašila na 4:0 a ve třetí třetině se prosadil i on sám. V přesilové hře si našel místo mezi kruhy a z ideální pozice zakončil rychlou souhru třineckých hokejistů. Svůj bodový zisk uzavřel v 50. minutě kdy nabil Martinu Marinčinovi na modrou čáru a radoval se ze šestého gólu v brance Komety.

Hudáček ve své extraligové kariéře prožil čtyřbodové utkání teprve podruhé. Po zápase ale prozradil, že mu podmínky pod širým nebem příliš neseděly. "V průběhu zápasu začalo pršet a to mi příliš nevyhovovalo. Člověk potřebuje stěrače na plexi, v kuse se to muselo utírat," smál se po zápase Hudáček, který na Slovensku potvrdil skvělou formu z posledních zápasů.

Další hvězdy týdne

Jakub Pour (Plzeň)

Jakub Pour v uplynulém týdnu plně odhalil svůj potenciál a v Plzni si mohou mnout ruce. Navrátilec ze zámoří ve třech zápasech zaznamenal pět bodů a pomohl Západočechům ke dvěma výhrám. Indiáni nebodovali jen v úterním utkání, ve kterém těsně podlehli Vítkovicím.

Právě v duelu s ostravským celkem Pour přerušil své šestizápasové čekání na bod. Ani jeho asistence ale neodvrátila prohru 2:3. V dalších dvou zápasech zaznamenal šikovný křídelník shodně dva body za gól a asistenci a dovedl Indiány ke dvěma výhrám.

Třiadvacetiletý útočník, který rok a půl bojoval o místo v kádru Chicaga, se v obou případech prosadil ranou zápěstím a potvrdil, že se do Plzně vrátil nadějný střelec. Po svém návratu ze Severní Ameriky Pour v 11 zápasech vstřelil čtyři góly, ke kterým přidal čtyři nahrávky a s průměrem bezmála 0,75 bodu na zápas konkuruje nejproduktivnějšímu hráči týmu Petru Kodýtkovi.

Aleš Jergl (Hradec Králové)

Hokejisté Hradce v týdnu na ledě strávili nejvíc času ze všech extraligových týmů. Všechny tři zápasy se rozhodovaly v prodloužení a Východočeši z nich vytěžili čtyři body. Gólem a třemi asistencemi k nim přispěl Aleš Jergl, jenž bodoval již v osmi po sobě jdoucích zápasech.

Hned sedm zápasů při Jerglově bodové sérii došlo do prodloužení. "Je to v poslední době několikátý zápas, kdy jsme to nedotáhli za tři body a nakonec musíme být rádi aspoň za ten jeden. Měli jsme přesilovky, v kterých jsme měli pár střel, ale bohužel se nám to nepovedlo proměnit. To rozhodlo zápas," postěžoval si rychlonohý křídelník po nedělním zápase se Spartou, ve kterém vstřelil 100. hradecký gól v sezoně.

Tomáš Plekanec (Kladno)

Třemi góly ve dvou zápasech se připomněl kladenský tahoun Tomáš Plekanec. V pátečním souboji prvního s posledním pečetil překvapivou výhru Rytířů ve Vítkovicích a v neděli dvěma góly mírnil prohru proti Českým Budějovicím.

Dvě ze tří branek vstřelil Plekanec v oslabení, čímž se dotáhl na Dominika Lakatoše a Jana Bambulu, jediné dva střelce, kteří v dosavadním průběhu sezony dali dva góly při hře ve čtyřech. Celkem kladenský veterán zaznamenal již 33 bodů, což z něj dělá sedmého nejproduktivnějšího hráče soutěže.