Livesport hráč týdne české extraligy: Hattrick Zohorna, produktivní Beran a Furch jako zeď

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč týdne české extraligy: Hattrick Zohorna, produktivní Beran a Furch jako zeď
Tomáš Zohorna je aktuálně nejlepším ligovým střelcem.
Tomáš Zohorna je aktuálně nejlepším ligovým střelcem.Profimedia
Hokejová extraliga nabídla v minulém týdnu 3. a 4. kolo a znovu nebyla nouze o zajímavé příběhy. Jeden velmi výrazný píše pardubický útočník Tomáš Zohorna (34), jehož střelecká forma děsí soupeře. Překvapivým kanonýrem je zatím i Matěj Beran (28) z Kladna a první hattrick v lize vstřelil boleslavský Ondřej Najman (24). Perfektní formu po návratu do extraligy zase v Brně předvádí gólman Dominik Furch (32).

Tomáš Zohorna (Pardubice)

Pardubice přes léto posilovaly tak mohutně, že se automaticky staly adeptem na titul. Přišli například reprezentační útočníci se zkušenostmi z NHL Lukáš Radil a Tomáš Hyka, do klece mazák Roman Will a do obrany slovenský harcovník Peter Čerešňák.

Málokdo ale asi čekal, že je všechny na startu soutěže zastíní Tomáš Zohorna, navrátilec ze švédského Oskarshamnu. Po dvou extraligových týdnech a čtyř odehraných zápasech je dvojnásobný extraligový šampion nejproduktivnějším hráčem (8) i nejlepším (6) střelcem soutěže. Plzni vstřelil v pátek druhý hattrick sezony a přispěl k vítězství 4:1.

"Je to fajn pocit a ještě lepší to samozřejmě je, když tým vyhraje. Radost mám i ze stého gólu v extralize, ale je to ještě malý milník," usmíval se forvard v rozhovoru pro klubové stránky.

V neděli s Mladou Boleslaví Pardubice padly 2:3 v prodloužení, a Zohorna tentokrát zapsal jen nahrávku.

Statistiky utkání Plzeň - Pardubice

Statistiky utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Další hvězdy týdne

Matěj Beran (Kladno)

Asi málokdo čekal, že Kladno, tedy klub, který se v minulém ročníku zachraňoval v baráži, bude po čtyřech kolech na šestém místě tabulky. Navíc s tím, že se může pyšnit minimálně bodem z každé bitvy. Děkovat může svému nejproduktivnějšímu muži Matěji Beranovi.

K vítězství 3:1 na ledě Komety přispěl asistencí a těsnou bitvu proti Hradci Králové rozhodl dvěma brankami. S pěti góly se tak dělí o druhé místo mezi extraligovými střelci. Navíc už je v polovině svého střeleckého účtu z celé minulé sezony.

"Pořádně jsem trénoval přes léto, jako všichni. Musíme toho využít, dokud to lepí. Nemůže to tak být furt. Kluci mě dobře hledají, odráží se to tam. Jsem rád," řekl Beran po výhře 2:1.

Statistiky utkání Kometa - Kladno

Statistiky utkání Kladno - Hradec Králové

Ondřej Najman (Mladá Boleslav)

V prvních dvou zápasech nového ročníku vyšel odchovanec Dukly Jihlava bodově naprázdno, ale z dalších dvou i díky jeho příspěvku získala Boleslav rovnou pět bodů.

Zazářil hlavně proti rozjetým Budějovicím, které sestřelil prvním hattrickem kariéry. "Je to hezké. Tím spíš, když jsme vyhráli, to je pak ještě lepší. Kdy jsem dal hattrick naposledy? To by bylo podle mého ještě v juniorce sedm let zpátky," řekl po zápase, který jeho klub vyhrál 5:1.

Pod nedělní vítězství nad Pardubicemi 3:2 v prodloužení se podepsal nahrávkou, v přesilové hře připravil první branku sezony Matyáši Kantnerovi.

Statistiky utkání Mladá Boleslav - České Budějovice

Statistiky utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Dominik Furch (Kometa Brno)

Kometa nezačala sezonu nejlépe, po čtyřech zápasech má na kontě jedinou tříbodovou výhru a s 12 obdrženými góly je čtvrtá nejhorší v soutěži. Ale najdou se i světlá místa.

Jedno z nich se jmenuje Dominik Furch. Bývalý gólman Omsku, Örebra či Dinama Minsk přišel do klubu sice až na začátku září, zářit ale začal okamžitě. Od Kladna i Liberce dostal pokaždé jen dva góly, ale zatímco v prvním případě jeho výkon k bodům nevedl, v tom druhém byl hrdinou.

Vítězství 3:2 nad Bílými Tygry pohlídal neskutečnými 54 zákroky. "Hodně nás dnes podržel," chválil Luboš Horký, který otevřel skóre utkání a doplnil ho také domácí kanonýr Michal Bulíř. "Brno skutečně držel, nedokázali jsme na něj najít recept," přidal se.

Statistiky utkání Kometa Brno - Kladno

Statistiky utkání Liberec - Kometa Brno