Mladá Boleslav nestačila na poslední Karlovy Vary, Pardubice zůstávají v čele

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav nestačila na poslední Karlovy Vary, Pardubice zůstávají v čele

Dávid Gríger vstřelil jediný gól utkání.
Dávid Gríger vstřelil jediný gól utkání.Profimedia
Hokejisté Pardubic v 8. kole hokejové extraligy porazili Vítkovice 2:1 a bodovali i v osmém zápase sezony. Východočeši výhrou potvrdili své postavení v čele nejvyšší soutěže, kterou vedou o čtyři body před Libercem. Vítězství Dynama zařídil svým osmým gólem v sezoně nejlepší extraligový střelec Tomáš Zohorna (34). Mladá Boleslav podlehla posledním Karlovým Varům 0:1 a poprvé v sezoně na vlastním ledě nebodovala.

Utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Více energie v úvodu zápasu měla domácí Mladá Boleslav, která hosty "přišpendlila" na šest minut v jejich obranném pásmu. V úvodní přesilovce ale trefil Kousal tyčku Lukešovy branky.

Ve druhé části se hra po většinu času odehrávala ve středním pásmu bez výraznějších šancí. Diváci se ale dočkali gólu. Při hře čtyři na čtyři se prosadil pohotovou dorážkou střely Pulpána útočník Gríger.

Slovenský reprezentant byl ve třetí třetině blízko další branky, ale jeho střela se tentokrát odrazila jenom od horní tyčky. Mladá Boleslav pak mohla také udeřit ve čtyřech, ale Fořt puk za Lukešova záda v oslabení nepropasíroval. V závěru mohli Středočeši vyrovnat v přesilové hře, gólmana soupeře ale nedokázali překonat ani při power play.

Karlovarský brankář kryl 38 střel Bruslařů a připsal si první čisté konto v sezoně. Hlavně díky němu Mladá Boleslav prohrála první z pěti domácích duelů dosavadního průběhu sezony.

Dynamo bodovalo i v osmém zápase

Utkání Pardubice - Vítkovice

Domácí se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil obránce Čerešňák. Zanedlouho hráli početní výhodu i hosté, jenže prosadili se až krátce po vypršení přesilovky. Střelu Marosze z prostoru kruhu ještě vyrazil Will, ale na správném místě dorážel Dej.

Závěr první části ozdobil fair play moment v podání pardubického útočníka Zohorny, který odvolal signalizované vyloučení hráče Vítkovic.

Právě Zohorna vrátil Pardubicím vedení, když se ve 22. minutě sám dostal od mantinelu až před brankáře Stezku a skóroval. Hosté mohli opět rychle odpovědět, střelu Lakatoše v přesilovce ale skvěle chytil gólman Will.

Ve zbytku zápasu diváci sledovali vyrovnaný zápas, k dalšímu gólu ale nevedl ani pardubický zámek v početní výhodě, ani poslední dvě minuty, které Vítkovice odehráli s šesti hráči bez brankáře. Pardubice tak vyhrály pošesté v sezoně a upevnily si vedení v extraligové tabulce.

Tabulka extraligy