Ricciardo a návrat do Red Bullu? O tomhle vůbec nepřemýšlím, řekl zkušený jezdec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ricciardo a návrat do Red Bullu? O tomhle vůbec nepřemýšlím, řekl zkušený jezdec
Daniel Ricciardo na tiskové konferenci v Melbourne.
Daniel Ricciardo na tiskové konferenci v Melbourne.AFP
Daniel Ricciardo (34) se ve čtvrtek distancoval od spekulací o možném přestupu do Red Bullu v roce 2025 a prohlásil, že se soustředí pouze na závody. "Žádné spekulace neřeším," řekl před víkendovou Velkou cenou Austrálie.

O Australanovi se nějakou dobu spekuluje jako o možném nástupci Sergia Péreze, ale sám zatím prožívá nepovedený start do sezony. Se záložním týmem Red Bullu RB dojel Ricciardo v Bahrajnu na 13. místě a v Saúdské Arábii obsadil dokonce až 16. pozici.

"Já spekulace neřeším," řekl v Melbourne o spojení s Red Bullem, kde závodil v letech 2014 až 2018. "Myslím, že naším cílem je vždy dosáhnout na ty nejlepší pozice. Pak se může stat cokoliv," dodal.

A následně pokračoval. "Aktuálně se soustředím jen na to, abych jezdil co nejlépe. A nedívám se zbytečně dopředu. Jestli přemýšlím o angažmá u Red Bullu, o kterém mluvíte? Ne."

Čtyřiatřicetiletý Ricciardo nahradil v polovině loňské sezony v týmu AlphaTauri Nycka de Vriese. Vítěz osmi VC Ricciardo se s McLarenem rozloučil na konci roku 2022, ale až do přestupu do AlphaTauri zůstal na scéně formule jedna jako rezervní jezdec Red Bullu.