Salač odstartuje do Velké ceny Japonska z pátého místa, v MotoGP byl nejrychlejší Martín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salač odstartuje do Velké ceny Japonska z pátého místa, v MotoGP byl nejrychlejší Martín

Salač odstartuje z 5. místa.
Salač odstartuje z 5. místa.Profimedia
Český motocyklista Filip Salač (21) odstartuje do Velké ceny Japonska Moto2 z pátého místa. Za vítězem kvalifikace Somkiatem Čantrou (24) z Thajska zaostal o dvě desetiny.

Salač si pátým místem vyrovnal čtvrté nejlepší kvalifikační umístění v probíhající sezoně. Lepší výsledek zaznamenal při zisku pole position v úvodním závodě v Portugalsku, jednou byl také třetí a čtvrtý.

"Věděli jsme, že máme rychlost na to být minimálně v první devítce. Čtyři rychlá kola mi sice zrušili, ale pak už to bylo lepší a nebýt jedné chyby, byl bych v první trojce," uvedl Salač na webu stáje Gresini.

Kvalifikaci královské třídy MotoGP vyhrál v novém traťovém rekordu Jorge Martín. Španělský jezdec o tři desetiny vylepšil páteční maximum Brada Bindera z Jihoafrické republiky.

Druhé místo v kvalifikaci obsadil vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa Ital Francesco Bagnaia, třetí byl Australan Jack Miller. Binder, který v pátečních trénincích překonal osm let starý traťový rekord, byl pátý.

Martín poté potvrdil formu i vítězstvím ve sprintu, který v Motegi ovládl před Binderem s Bagnaiou a na druhé příčce průběžné klasifikace už ztrácí na italskéo lídra jen osm bodů.

Výsledky VC Japonska – kvalifikace