Salač má první bod sezony, v Austinu dojel patnáctý. Ve třídě Moto2 vládl García

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač má první bod sezony, v Austinu dojel patnáctý. Ve třídě Moto2 vládl García
Salač dojel na patnáctém místě.
Salač dojel na patnáctém místě.Profimedia
Motocyklový jezdec Filip Salač (22) má v letošním mistrovství světa Moto2 první bod, ve Velké ceně Ameriky dojel patnáctý. Zvítězil Španěl Sergio García (21), na kterého český závodník ztratil necelých 18 sekund. V královské třídě MotoGP triumfoval v Austinu Španěl Maverick Viňales (29) a navázal na prvenství ze sobotního sprintu. Lídr šampionátu Jorge Martín dojel čtvrtý.

Salač v Austinu absolvoval teprve druhý start v sezoně. Po úvodním závodě v Kataru, kde obsadil 21. místo, se podrobil operaci předloktí a vynechal portugalskou Grand Prix. Ve čtvrtek absolvoval v americkém dějišti zdravotní prohlídku a lékaři jej před třetím dílem mistrovství světa uschopnili.

Český jezdec týmu ELF Marc VDS Racing startoval ze sedmé řady a brzy se zapojil do boje o body. Patnáctou příčku nakonec udržel s přehledem, naopak v závěru útočil ještě na soupeře před sebou. 

O první místo v průběžném pořadí Moto2 přišel Arón Canet ze Španělska, který dojel devátý. V čele je nedělní vítěz García.

V MotoGP měl i třetí závod sezony jiného vítěze, po obhájci titulu Francescu Bagnaiovi a vicemistru světa Martínovi uspěl v Austinu Viňales. Závod MS vyhrál po třech letech, poprvé na aprilii. Před druhým Pedrem Acostou měl v cíli náskok 1,7 sekundy. Třetí dojel Enea Bastianini před Martínem a Bagnaiou.

Výsledky VC Ameriky