Salač odstartuje do Velké ceny Španělska z páté řady, nejrychlejší byl Aldeguer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salač odstartuje do Velké ceny Španělska z páté řady, nejrychlejší byl Aldeguer

Salač si vyjel čtrnáctý čas.
Salač si vyjel čtrnáctý čas.Profimedia
Filip Salač (22) se kvalifikoval do Velké ceny Španělska třídy Moto2 čtrnáctým časem a v neděli odstartuje z páté řady. Jediný český účastník mistrovství světa po třináctém místu v trénincích postoupil rovnou do druhé části kvalifikace pro 18 nejlepších, v níž ztratil sekundu a půl na nejrychlejšího Španěla Fermína Aldeguera (19).

Salač se pokusí v Jerezu navázat na Grand Prix Ameriky, na níž před dvěma týdny vybojoval první bod v sezoně.

V královské MotoGP získal svou první pole position na ducati bývalý šampion Marc Márquez ze Španělska, jenž si napříč třídami připsal 93. kvalifikační vítězství kariéře. V následném sprintu start z prvního místa k vítězství nevyužil, po pádu skončil sedmý.

Krátký závod vyhrál španělský vicemistr světa Jorge Martín na ducati a zvýšil své vedení v MS před dnes druhým nováčkem Pedrem Acostou s KTM už na 29 bodů. Třetí skončil francouzský exmistr světa Fabio Quartararo na yamaze, ale dodatečně dostal kvůli nízkému tlaku v pneumatikách osmisekundovou penalizaci a klesl na pátou pozici. Na třetí místo se tak posunul Dani Pedrosa, který na KTM stejně jako loni absolvuje vybrané Velké ceny.

Sprint nedokončilo kvůli pádům devět jezdců včetně úřadujícího dvojnásobného mistra světa Francesca Bagnaii s ducati.

Výsledky kvalifikace GP Španělska